2024. április 25. - Márk

Az újbudai fideszes képviselők önmagukat ismétlik?

A kerület fideszes képviselőinek be kellene mutatniuk, ha van elképzelésük a kerület jövőjével kapcsolatban - reagált szerdán Molnár Gyula, a XI. kerület szocialista polgármestere Rétvári Bence kereszténydemokrata és Sölch Gellért fideszes önkormányzati képviselők sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményben.
2010. március 10. szerda 21:30 - HírExtra
A szocialista polgármester szerint a fideszes politikusok "újra feltették a régi, lassan kopottasnak tűnő lemezt, de a lemezjátszó tűje mintha megakadt volna a személyemmel kapcsolatos hazug állításokat tartalmazó fideszes slágernél".

Az ellenzéki képviselők a kerület szocialista vezetői által megígért, de nem megvalósított beruházásokat és korrupciógyanús vagyongazdálkodási ügyeket vették sorra a Hadik kávéház előtt tartott szerdai sajtótájékoztatójukon.

Rétvári Bence és Sölch Gellért nokiás telefondobozokból kínálta süteménnyel a sajtó képviselőit. Erre Molnár Gyula úgy reagált: tudja, hogy "Újbuda valós problémáiról és jövőjéről nehezebb beszélni, mint egy Nokia-dobozos poénnal megörvendeztetni a szimpatizánsokat és a baráti sajtót".

Az ellenzéki képviselők példaként említették a félkész Hadik kávéházat, a Móricz Zsigmond körtéri "gomba" felújítását, a máig befejezetlen Tüskecsarnokot, valamint az 1-es villamos útvonalának Újbuda felé történő meghosszabbítását. Szóltak arról is, hogy szerintük a Lágymányosi-öböllel kapcsolatban és a Kopaszi gáttal kapcsolatos ügyben az ügyészségi gyanú szerint milliárdos kár érhette a kerületet.

Molnár Gyula válaszában rámutatott: a Fidesz újbudai politikusai "hónapok, de inkább évek óta mondják ugyanazt a tíz tőmondatot, közben pedig jelentéktelen sajtószerepléssel vagy egy közepesnek se mondható geggel próbálják elhessegetni maguktól a tervezés felelősségét". Hozzáfűzte: nem szeretne beleszólni a Fidesz belső ügyeibe, de egyes politikusoknak azt javasolja, hogy kampányidőszakban is csak a legszükségesebb és a politikai talpon maradásukhoz, esetleges későbbi előmenetelükhöz nélkülözhetetlen negatív nyilatkozatokat tegyenek.

"Kísérletképpen pedig próbáljanak meg a következő egy hónapban pozitív és gondolatokban gazdag javaslatokat megfogalmazni, hogy végre ne lezárt nyomozásokról, fővárosi beruházások csúszásáról, Demszky Gáborról, Gyurcsány Ferencről vagy Hagyó Miklósról, hanem Újbuda valós problémáiról, jövőjéről tudjunk beszélni" - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását