2022. december 2. - Melinda, Vivien

A tíz legnívósabb cég közül nyolc Magyarországon

Az amerikai Fortune magazinnak a világ tíz legkiválóbb minőséget nyújtó vállalatáról évente összeállított listáján nyolcnak Magyarországon is van érdekeltsége - közölte a Young and Partners kommunikációs cég.
2010. március 10. szerda 21:52 - HírExtra
Az amerikai fogyasztók által leginkább preferált vállalatokról közölt lista nyolc szereplője közül nincs mindegyiknek hazai leányvállalata, de termékeik közvetve vagy közvetlenül Magyarországon is hozzáférhetőek. A lista élén a Walt Disney cégcsoport található, amelyet elsősorban a konszernhez tartozó ESPN sportcsatorna juttatatott az első helyre. Az EPSN 2009-ben a szórakoztatóipari cég működési bevételének több mint a felét adta.

A második helyre a világ PC mikroprocesszor piacának 80 százalékát uraló Intel került. A harmadik a UPS csomagküldő szolgálata lett, amely többek között új szolgáltatásával, a szén-dioxidmentes csomagküldéssel nyerte el a fogyasztói bizalmat.

A listára felkerült továbbá az Apple és az Adobe számítástechnikai, a Philip Morris és az Altria dohányipari, valamint a háztartási termékeket gyártó Procter & Gamble is.

A listán szereplő cégek közül a presztízs szolgáltatást nyújtó Singapore Airlines légitársaság, valamint a luxustermékeket forgalmazó Nordstrom ruházati lánc nincs jelen Magyarországon.

A Young and Partners közleménye kiemeli, hogy a magyar fogyasztói piac jelentősen eltér az amerikaitól. Itt az ár a legfontosabb tényező, ennek alárendelt szempont a minőség, a funkcionalitás és a termékek egészségre gyakorolt hatása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását