2024. május 5. - Györgyi

Jön az Operaház fantomja 2.

Londonban kedden este tartják Az Operaház fantomja című musicalklasszikus folytatásának világpremierjét. A Love Never Dies (A szerelem örök) című darabot szintén Andrew Lloyd Webber álmodta színpadra.
2010. március 9. kedd 18:45 - HírExtra
A Love Never Dies címet viselő folytatás 10 évvel Az Operaház fantomja után veszi fel a történet fonalát, Párizs helyett ezúttal New Yorkban. A darab a francia főváros lenyűgöző és rejtélyes operaháza után az amerikai nagyváros Coney Islanden álló híres vidámparkjába repíti a nézőket, ahol a Fantom saját operaházat épített magának.

A darabban a titokzatos álarcos férfi újra találkozik szerelmével, az énekesnő Christine-nel, akinek azóta született egy fia. "A mű esszenciája a szerelmi történet. Megpróbáltam ezt a lehető legjobban kifejteni" - mondta Webber a keddi bemutató előtt.

Az eredmény szakértők szerint egy lenyűgöző, ám kevés meglepést tartogató rendezés. Ködfelhő, vetítővásznon galoppozó lovak, tragikus zene - ezek adják a musical hátterét. A szereplők lassított felvételként mozognak a színpadon, ami még inkább elvesz a cselekmény tempójából. A Till I Hear You Sing és a Love Never Dies című balladák is csak a romantikus műfaj barátait örvendeztetik meg - hangzottak az előzetes kritikák. A Coney Island-i show-elemek elég meggyőzők, a nézőket azonban igazán a végkifejlet rázza fel - szóltak a szakértői vélemények a premier előtti bemutató után.

Maga Webber is tisztában van azzal, hogy aligha lehetséges felülmúlni az első rész sikerét. Az Operaház fantomja minden idők legsikeresebb musicalje, 1986-os bemutatója óta világszerte mintegy százmillióan látták, és több mint ötmilliárd dolláros összbevételt hozott. A művet 15 nyelvre fordították le, a darab zenéjét tartalmazó lemezből 40 millió példányt adtak el.

A Webberre és a musical rendezőjére, Jack O'Brienre nehezedő nyomás így nem is lehetne nagyobb. Bírálói még azzal is megvádolták az amúgy multimilliomos komponistát, hogy egyszerűen pénzéhes. Webber ugyanakkor azt mondja, húsz éve foglalkoztatta a történet folytatása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

angelofmusic
2010. június 6. 14:51
Az Nem lehet hogy újra találkoztak mert az Operaház Fantomjában a Christine meghalt mert már idős volt.Ez furcsa lesz azoknak a nézőknek akik ismerik mert azt gondolhatják majd hogy fölélesztették,vagy valami hasonló.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását