2024. június 17. - Laura, Alida

Viszgálja a szlovákiába küldött javaslatot a minisztérium

Kivizsgálja a Szlovákiába küldött, Bősről szóló munkaanyag tartalmát és kiküldésének szabályosságát is a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. A tárca egyben hangsúlyozza, hogy a munkaanyag nem hivatalos javaslat, azt sem a miniszter, sem az államtitkár nem ismerte.
2010. március 6. szombat 15:17 - HírExtra
A minisztérium szombaton az MTI-nek reagált a Népszabadság hírére, miszerint Magyarország váratlanul - és az egyezkedésre egy korábbi kétoldalú megállapodásban rögzített határidő lejárta után - olyan vízpótlási javaslattal fordult Szlovákiához, amely a Szigetköz problémáját nem az Öreg-Duna vízmennyiségének növelésével, hanem mobil fenékgátakkal oldaná meg.

A napilap szerint a magyarországi szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül átadott megvalósíthatósági tanulmány miatt a hazai zöldek közös tiltakozó fellépésre készülnek.

A minisztérium szombati közleményében hangsúlyozza: a Szlovákiába kiküldött anyagot sem a tárcát vezető miniszter, sem az államtitkár nem ismerte. A miniszteri értekezlet nem tárgyalta az anyagot, de az még nincs is olyan stádiumban, hogy ez szükséges lett volna. Hozzáteszik: az anyag nem minősül hivatalos javaslatnak, az csupán a stratégiai vizsgálat irányító testületének munkaközi anyaga, mely hat különböző változatot is tartalmaz a Szigetköz vízpótlásának megoldására.

Hétfőn mind az anyag kiküldésének szabályosságát, mind annak tartalmát kivizsgálja a minisztérium, ennek eredményét pedig két héten belül nyilvánosságra hozzák. Amennyiben a szükséges társadalmi egyeztetés elmaradt, a tárca azt meg fogja tartani - fűzik hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását