2024. április 16. - Csongor

Újabb kihallgatás a Budaházy-csoport ügyében

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség a Budaházy György-féle, terrorcselekmény elkövetésével csoport ügyében, a férfit lőszerrel visszaéléssel gyanúsította meg a főügyészség - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.
2010. március 1. hétfő 13:10 - HírExtra
Keresztes Imre közleményében azt írta: a terrorcselekmény és más bűncselekmény miatt Budaházy György és társai elleni büntetőügyben hétfőn hallgatta ki a főügyészség a gyanúsítottat, Rihó Krisztiánt.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Budaházy György vezette bűnszervezet egyik - gyanúsítottként már korábban eljárás alá vont - tagjának a 2009. március 30-ai kérésére, ismeretlen helyről, engedély nélkül 50 darab 9 milliméteres lőszert szerzett be, majd azokat 2009. április 7-én továbbadta az azokat nála megrendelő társának - olvasható a tájékoztatásban.

A főügyész az MTI kérdésére, hogy a közleményben miért szerepel a gyanúsított neve, azt mondta, "azért, mert közszereplő".

Az MTI ezt követően internetes keresőprogramok segítségével egyetlen olyan, a közleményben szereplővel azonos névre talált rá, amelynek viselőjével kapcsolatban felmerülhet a "közszereplőség" fogalma. A Jobbik Magyarország Mozgalom vértesacsai szervezetének honlapján ugyanis az olvasható, hogy Rihó Krisztiánnak hívják a Jobbik Fejér megyei hetedik választókerületének kampányfőnökét.

Az MTI az ügyben eddig sikertelenül próbált információt kérni a Jobbik vezetőitől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását