2024. május 17. - Paszkál

Kövér: az emberek mellett álló kormányra van szükség

Kövér László szerint olyan kormányra van szükség, amely nem az emberek útjában, hanem mellettük áll; ha a Fidesz újból bizalmat és lehetőséget kap, elkezdi újraépíteni Magyarországot.
2010. február 25. csütörtök 16:30 - HírExtra
A Fidesz országos választmányának elnöke csütörtökön a kommunizmus áldozatai emléknapján az 1956-os Kárpát-medencei Emlékbizottság és a Polgári Magyarországért Alapítvány által rendezett ülésen Budapesten úgy fogalmazott: a szembenézés napján ki kell mondani, hogy azok, "akik kisstílű politikai alkukkal hatalmon tartották a reménytelenség kormányát, szavazataikkal meggátolták a parlament feloszlását, új választások kiírását, cselekvőképes, a válságból kivezető utat mutató kormány munkába állását, együtt és külön-külön is, név szerint felelősek az ország további süllyedésért, leszakadásáért, családok elszegényedéséért, a reménytelenség eluralkodásáért, gyermekeink jövőjének eltemetéséért".

Ha eljön az idő, már pedig nagyon hamar eljön, akkor tetteikéről számot kell adniuk - szögezte le.

Ha bizalmat és lehetőséget kapunk, nem fogjuk hagyni, hogy politika váltottaztasson meg minket, mi fogjuk a politikát megváltoztatni; együtt képesek vagyunk helyrehozni mindazt, amit a szocialista kormányok elrontottak, megvan bennünk a képesség és a tettrekészség - fogalmazott Kövér László, hozzátéve: "mi vagyunk az új, tenni akaró többség".

Nem akarunk többé kicsik maradni - szögezte le.Kövér László szerint nyolc év szocialista országlás után beütött a baj: "nyakig ülünk a válságban", a baloldal legszebb hagyományai szerint jönnek a kiválóbbnál kiválóbb válságkezelési ötletek, a reformok, "ahogy ők hívják". Hangsúlyozta: a reformok mindig brutális megszorításokat jelentenek, soha nem újító lépéseket.

A fideszes politikus szerint "a szocialista reformok olyanok, mint a matrjoskababa, először van egy nagy baba, abban egy kisebb, abban ismét kisebb, aztán még kisebb, míg végre az utolsóban, a legkisebben nincsen semmi".

A szocializmus maga sem más, mint a világ folyamatos "szétreformálása", a "boldoggá teszünk benneteket, ha bele pistultok is" - mondta. Leszögezte: a reformláz mellett rendre előkerül a régi recept, szélsőjobboldallal együtt menetelő ellenzékről, amely az egész válságról igazából tehet.

A választmányi elnök úgy vélekedett, hogy a szocialisták egy szempontból magukra is érvényesítik a megszorítást, takarékosan bánnak ugyanis a gondolatokkal, az ifjúkorukban megismert eszmékkel egy életre beérik. "Ezen eszmék bűvöletében tagadták meg nemzetüket 2004. december 5-én, ezen eszmék jegyében csaltak, hazudtak a 2006-os választások előtt hatalmuk megtartásért, ezen eszmék hatása alatt szabadítottak rendőrterrort saját békésen ünneplő polgáraikra 2006. október 23-án" - fejtette ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. február 26. 16:15
Már itt az ideje, hogy végre olyan kormánya legyen az Országnak, amelyik nem csalással került hatalomra, és nem sodorja csőd közeli állapotba azt. Ami az elmúlt 8 évben történt, az az emberek arcul köpése volt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását