2024. május 17. - Paszkál

Fix tarifát szeretnének a budapesti taxisok

A budapesti taxisok fix- vagy minimumtarifát és a drosztengedélyek kiadásának befagyasztását szeretnék elérni, ennek érdekében a nagyobb fővárosi taxitársaságok hétfőn autós demonstrációt tartottak Budapesten - mondta el Dénes Attila, a felvonulás szervezője.
2010. február 22. hétfő 23:00 - HírExtra
Dénes tájékoztatása szerint a tüntetésen az összes nagyobb budapesti társaság részt vett, körülbelül 40-50 autóval, és petíciót adtak át a Főpolgármesteri Hivatalban, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban, valamint a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Kht.-nál.

A taxisok azt szeretnék elérni, hogy fix- vagy minimumtarifát vezessenek be, amelyet egy BKV-jegy árában határoznának meg, így nem történhetne meg, hogy egyes társaságok akár 150 forintos díjat kínálnak - mondta el Dénes Attila.

Kifejtette: jelenleg Budapesten 328 taxiállomáson 1.480 várakozóhely van, amelyekre összesen 5.700 taxi jut. Az 1480 várakozóhely - figyelembe véve az utasokat szállító gépkocsikat - körülbelül ennek háromszorosát, vagyis 4.440 taxit tud kiszolgálni. A szervező szerint ezért a Fővárosi Önkormányzat több mint ezer taxisnak tehát úgy adja ki az évente 25.000 forintért kiváltható droszthasználati engedélyt, hogy nincs elegendő várakozóhely. A felvonulók ezért - megtartva a már meglévő engedélyeket - azonnali létszámkorlátozást sürgettek.

A petíció szerint "az elmúlt tíz évben semmilyen érdemi változás nem történt Budapesten, amely elősegítette volna a fővárosban dolgozó több ezer taxisofőr boldogulását, megélhetését". Hangsúlyozzák: rendbe kell tenni a szakmát, és védeni kell a vállalkozásokat, amelyek számára "pillanatnyilag a fő veszély a piaci verseny felpörgése és az öngyilkos árverseny, ahol a végtelen számú egyéni vállalkozó nem tudja érvényesíteni a valós költségeit".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását