2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fidesz: az MSZP nyolc évig a családokk ellen politizált

A Fidesz-KDNP szerint a szocialisták nyolc évig családellenes politikát folytattak, elvették a gyes-t és a gyed-et, a megígért bölcsődei férőhelyeket pedig nem hozták létre.
2010. február 19. péntek 13:46 - HírExtra
Soltész Miklós, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője a szocialisták pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakat kommentálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az MSZP nemcsak megszorításokat vezetett be, de be is csapta az embereket.
Az MSZP nyolc éven át családellenes politikát folytatott, a gyermekvállalás mára a szegénység vállalásával lett egyenlő - fogalmazott a szakpolitikus.

A szocialista Török Zsolt pénteken azt közölte, hogy 2013-ig hozzávetőleg tízezer új bölcsődei férőhely jöhet létre: fejlesztési forrásokból 7.800, a családi napközi intézményével és az új családi gyermekfelügyeleti rendszer bevezetésével pedig további kétezer.

Kiemelte: az Új Magyarország fejlesztési terv keretében 2007 és 2010 között 21 milliárd forintot fordítanak bölcsődeépítésre, illetve -felújításra, 2013-ig pedig hasonló nagyságrendű összeg áll majd újra rendelkezésre erre a célra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását