2024. május 24. - Eszter, Eliza

Az MSZP emelné a betétniztosítás összeghatárát?

A betétbiztosítás összeghatárának emelését kezdeményezi az Országgyűléshez csütörtökön benyújtott javaslatában a szocialista Kékesi Tibor.
2010. február 19. péntek 10:38 - HírExtra
A kormánypárti képviselő azt indítványozza, hogy a kártalanítás összeghatára - a 2009. június 30-át követően indult kártalanítási eljárásoknál - 50 ezer euró helyett 100 ezer euró legyen, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap forintban fizet ki az arra jogosult személy részére.

Kékesi Tibor a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény módosítását kezdeményező javaslatának indoklásában hivatkozik arra, hogy egy uniós irányelv alapján a betétbiztosítási összeghatárt 2009. június 30-tól legalább 50 ezer euróra kell emelni 20 ezer euróról, 2010. december 31-től pedig 100 ezer euróban kell meghatározni.

Mint rámutat, az összeghatár általa javasolt emelése a betétesek pénzügyi közvetítőrendszerrel szembeni bizalmának erősítését célozza.

A parlament honlapján olvasható módosítás a kihirdetését követő napon lépne hatályba; az indítvány megtárgyalására a jelenlegi parlamenti ciklusban már nincs idő, miután várhatóan hétfőn tartja utolsó ülését az Országgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását