2024. április 25. - Márk

Az MDF támogatná a parlament feloszlatását

Az MDF támogatni fogja az Országgyűlés feloszlatásáról szóló népi kezdeményezés napirendre vételét a parlamentben - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke szerdán az MTI-nek.
2008. május 7. szerda 20:22 - Hírextra
"Népi kezdeményezéssel a feloszlatás nem kényszeríthető ki. Nem kényszeríthető ki, de az arról való gondolkodás és az érvelés bizony kikényszeríthető. Ha az Országgyűlés elé kerül a népi kezdeményezés, akkor a Magyar Demokrata Fórum támogatni fogja napirendre vételét, hogy vita induljon az indokokról, az érvekről" - mondta Dávid Ibolya.

Ha nincs érdemi munka, értelmes kormányzás, akkor fel kell oszlatnia magát az Országgyűlésnek - hangsúlyozta a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc szerdai kijelentésével kapcsolatban Dávid Ibolya kiemelte: ha a miniszterelnök számol azzal, hogy nem lesz meg a többsége az év végén, akkor már most is kezdeményezhetett volna bizalmi szavazást maga ellen, hogy ne tegye ki az országot fél évig tartó agonizálásnak.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a miniszterelnök szerdán külföldi újságíróknak arról beszélt, hogy a kormánynak le kell mondania, ha az Országgyűlés nem fogadja el az adótörvényeket és a költségvetési törvényt. A kormányfő blogjában erről azt írta: "egy kormánynak magától értetődően be kell fejeznie a működését, ha a parlamentben az ellenzék az ő ellenében tud adótörvényeket elfogadtatni, vagy ha nem képes költségvetést készíteni. Én ezeket nyilvánvaló tényeknek gondolom, nem olyasminek, amit mérlegelni lehet".

Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén hitelesítette a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány által benyújtott, a jelenlegi Országgyűlés feloszlatására irányuló országos népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét.

Lövétei István alkotmányjogász ezzel kapcsolatban az MTI-nek szerdán elmondta: népi kezdeményezéssel nem kényszeríthető ki az Országgyűlés feloszlatása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását