2024. április 20. - Tivadar

Bajnai Gordon fogadta a német alkancellárt

Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön hivatalában fogadta Guido Westerwelle német alkancellárt és külügyminisztert - tájékoztatta a Kormányszóvivői Iroda az MTI-t.
2010. február 18. csütörtök 11:39 - HírExtra
A német politikus Balázs Péter külügyminiszter meghívására látogatott Budapestre. A hivatalos látogatás célja a magyar-német kapcsolatok aktuális helyzetének áttekintése, a további együttműködés lehetőségeinek feltérképezése és számos nemzetközi kérdés megvitatása volt.

A kormányszóvivői közlemény kitér arra, hogy a találkozó során a két fél hosszan áttekintette a gazdasági kérdéseket, a magyar válságkezelő intézkedések eredményeit és a görögországi válságkezelés lehetséges irányait. A magyar kormányfő és a német külügyminiszter a Visegrádi Négyek soros magyar elnöksége által kezdeményezett jövő heti energiabiztonsági, illetve a Duna-stratégia ügyében megtartott nagyszabású nemzetközi csúcstalálkozókról is értekezett.

A Kormányszóvivői Iroda emlékeztetett arra, hogy a magyar miniszterelnök az elmúlt hónapok során több német politikai és gazdasági vezetővel találkozott. Tavaly augusztus 19-én, Sopronban konzultált a civil meghívásra Magyarországra látogató Angela Merkel kancellárral. A német kormányfő meghívására Bajnai Gordon 2009. november 9-én részt vett a berlini fal 1989-es lebontásának 20. évfordulójára rendezett berlini ünnepségen, októberben pedig Frankfurtban egyeztetett a magyarországi érdekeltségű német nagyvállalatok vezetőivel. Ez utóbbi találkozó célja a válságkezelés bemutatása, valamint a német befektetők bizalmának megerősítése volt.

Bajnai Gordon kormányfő különös fontosságúnak tekinti a két ország közötti kulturális, gazdasági és befektetési kapcsolatok kiegyensúlyozott fejlődését - olvasható a közleményben.

A két ország a rendszerváltás óta szoros szövetségi és partnerségi kapcsolatokat ápol. Németország a legnagyobb magyarországi befektető, egyben pedig a magyar termékek legjelentősebb külföldi felvevőpiacát adja - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását