2024. április 26. - Ervin

A kormányfő és Kovács László

Bajnai Gordon megköszönte Kovács Lászlónak, az Európai Bizottság leköszönő adó- és vámügyi biztosának az elmúlt években végzett munkáját.
2010. február 17. szerda 17:00 - HírExtra
A szerdai munkatalálkozóról tájékoztatva a Kormányszóvivői Iroda az MTI-hez eljuttatott közleményében idézi a miniszterelnököt: Bajnai Gordon szerint "a magyar biztos sikeresen, nemzetközi elismerésre méltó módon látta el az unió egyik fontos tisztségét az elmúlt 5 évben".

Bajnai Gordon elismeréssel szólt Kovács László kezdeményező szerepéről, a biztos fontos részt vállalt a társasági adózás és a jövedéki adók átalakításában, ennek kulcsszerepe volt az adócsalás elleni összeurópai fellépésben. Az írás úgy fogalmaz, hogy Kovács László uniós biztosként hozzájárult az egységes belső piac megerősítéséhez, szakmai javaslatai pedig erősítették a közösség versenyképességét - olvasható a közleményben.

A kormányfő a találkozón úgy értékelte, hogy a leköszönő magyar biztos az adóhatóságok együttműködésének szorgalmazásával összehangoltabb adópolitikát és egységesebb adórendszert hagy utódjára. A vámpolitikában végzett munkája eredményeként az uniós vámszolgálat munkája hatékonyabb, gyorsabb és olcsóbb lett.

Kovács László évek alatt megszerzett szakmai tudása, nemzetközi tekintélye minden bizonnyal a továbbiakban is Magyarország javára válik majd - áll a tájékoztatóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását