2024. március 29. - Auguszta

Nincs BKV-s szál a Zrinyin?

A Honvédelmi Minisztérium (HM) cáfolja azokat a sajtóhíreket, miszerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen folytatott házkutatás összefüggésben lenne akár a BKV-nál folyó nyomozással, felújítási vagy ingatlanértékesítéssel - közölte a szaktárca kedd délután az MTI-vel.
2010. február 16. kedd 19:42 - HírExtra
Egyben cáfolják azt is, hogy a házkutatás kapcsán bárkit őrizetbe vettek volna a Honvédelmi Minisztériumban.

A tárca az NNI-től azt a tájékoztatást kapta, hogy az egyetemi rektor irodájában zajló házkutatás nincs összefüggésben a felsőoktatási intézménnyel, sem a HM-mel.
"A Honvédelmi Minisztérium felkéri a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI), hogy mihamarabb adjon tájékoztatást a közvéleménynek a ZMNE-n tartott házkutatás okáról, a feltételezett bűncselekményről, a felesleges találgatások elkerülése érdekében" - áll a tárca közleményében.

Az NNI nem sokkal korábban azt közölte, hogy befolyással üzérkedés bűntette miatt indult eljárásban tartott kedden több helyen házkutatást a gazdaságvédelmi főosztály, az egyiket az egyetem rektori helyiségeiben.

A házkutatásokat követően több személyt gyanúsítottként hallgattak ki befolyással üzérkedés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - közölték.
"Az eljárás sikerességének érdekében az ügyről mást egyelőre az iroda nem kíván közölni" - olvasható a közleményben.

Az MTI több forrásból és helyszíni információ alapján úgy értesült kedd délután, hogy még mindig tart a házkutatás a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hungária körúti épületében, Szabó János rektor irodájában.

Az intézmény bejárata előtt mintegy kéttucatnyi újságíró, fotós és operatőr várakozik, de sem a kiérkező diákoktól, sem tanároktól, illetve katonai egyenruhát viselő emberektől nem kaptak konkrét információt, hogy mi zajlik az intézmény területén.

A nemzetvédelmi egyetem központi épületének bejárata elé autóbuszok és teherautók sorakoztak fel, amelyek eltakarják a bejáratot; és időközben terepszínű katonai ruhát viselő emberek fekete színű fóliából mintegy 4 méter magasságban paravánt emeltek, hogy így takarják el a fotósok és operatőrök elől az egyetem főbejáratát.

Sajtóinformációk szerint az egyetem rektora még mindig az épületben van. Az utcáról az intézmény területére belátva sem rendőrségi autót, sem rendőr egyenruhát viselő embereket nem látni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását