2024. április 25. - Márk

Közel-keleti körútra indul az amerikai alelnök

Közel-keleti körutat tesz március elején Joe Biden amerikai alelnök - jelentette be a washingtoni Fehér Ház. Biden március nyolcadikán kezdődő egyhetes körútja keretében Izraelt, a palesztin területeket, Egyiptomot és Jordániát keresi fel.
2010. február 16. kedd 09:04 - HírExtra
Az amerikai alelnök Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, Mahmúd Abbász palesztin elnökkel és Szalám Fajjád miniszterelnökkel, Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel és II. Abdalláh jordániai uralkodóval találkozik majd. Barack Obama amerikai elnök szeretné tárgyalóasztal mellé ültetni Izrael és a palesztinok képviselőit.

Az izraeli-palesztin békefolyamat több mint egy évvel ezelőtt megrekedt, miután Izrael 2008 decemberében offenzívát indított a Hamász palesztin radikális iszlamista mozgalom uralta Gázai övezet ellen.

A palesztinok fontolgatják, hogy amerikai közvetítéssel felújítanák a béketárgyalásokat. Abbász hétfőn mindazonáltal úgy nyilatkozott, továbbra is várja Washington magyarázatát arra, hogy az Egyesült Államok miként segíthetné elő az izraeli-palesztin párbeszéd folytatását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását