2024. április 27. - Zita

Eladná az EMI a legendás stúdiókat

Nehéz pénzügyi helyzete miatt el akarja adni legendás londoni, Abbey Road-i stúdióit az EMI brit zenekonszern - értesült a brit sajtó.
2010. február 16. kedd 14:15 - HírExtra
A stúdiók a Beatles hasonló címet viselő albuma révén váltak világhírűvé, az EMI most az eladás révén szeretné csökkenteni tetemes adósságát. a Terra Firma befektetőcég által 2007-ben átvett EMI zenekonszern a 2009 márciusáig tartó üzleti évben csaknem 544 milliárd forintnak megfelelő veszteséget halmozott fel. A kiadó egyelőre nem akarta kommentálni az értesüléseket az állítólagos eladásról, amely minden bizonnyal milliókat hozna az EMI konyhájára. Az sem világos, hogy a konszern a létesítménnyel együtt az Abbey Road márkanevet is eladná-e.

Az EMI 80 évvel ezelőtt tett szert a stúdiókra, amelyeket a második világháború idején propagandacélokra használtak, itt vették fel a kormány hanganyagait. Később a Beatles mellett a Pink Floyd és a Radiohead is vett fel lemezeket az Abbey Roadon, és itt rögzítették A Gyűrűk Ura filmzenéjét is. Az utóbbi években azonban a stúdiókomplexum dolgát megnehezítették az olcsóbb felvételi lehetőségek.

Az Abbey Road-i stúdiók azonban még mindig a kiadó sikerkorszakára emlékeztetnek, turisták mind a mai napig elzarándokolnak a London északi részében fekvő létesítményhez, ahol a Beatles lemezborítóját utánozva átmasíroznak a zebrán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását