2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az MSZP korlátozná a fegyverhez jutás lehetőségét

Az MSZP azt kéri a kormánytól, vizsgálja felül a fegyvertartás szabályait, hogy csak az juthasson fegyverhez, akinek erre tényleg szüksége van, és önmagára, illetve a közösségre sem jelent veszélyt.
2010. február 16. kedd 16:30 - HírExtra
Budai Bernadett keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: korlátozni kell a fegyverhez jutást. Az MSZP szerint az eddigi orvosi vizsgálatot olyan pszichológiai vizsgálatnak kellene kiegészítenie, amelyet időről időre meg kellene újítania annak, aki fegyvert akar tartani vagy csak sportolás céljából használni.

Hangsúlyozta: a jelenlegi szabályozás megfelel az európai követelményeknek ugyan, de nem elég biztonságos. A fegyvertartáshoz ép ész és ép lélek is kell - tette hozzá.
Budai Bernadett reményét fejezte ki, hogy a sportegyesületek megértik, a változtatás nem ellenük, hanem az érdekükben születne.

Az MSZP szóvivője kitért arra is: "piros pont" jár a Fidesznek azért, mert James Morsinknak, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációvezetőjének kifejtették készségüket és szándékukat a szigorú fiskális politika folytatására.

Az MTI-nek úgy fogalmazott: "fekete pontot" kap viszont a Fidesz azért, mert - a Népszabadság információi szerint - Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a parlamenti frakció hétfői zárt ülésén azt mondta, a kampányban nincs magánvélemény, nincs kibeszélés, a Fidesz-politikusoknak a párt programjának és kommunikációs stratégiájának megfelelő központi üzeneteket kell elmondaniuk nyilvános szerepléseiken a választásokig hátralévő időszakban.

Budai Bernadett szerint ez azt jelenti, hogy a fideszes képviselőknek szájzárat kell viselniük, különben úgy járnak, mint Mádi László országgyűlési képviselő.

Kiemelte: megérti, hogy Orbán Viktor aggódik, de nem várhatja el egyetlen parlamentbe tartó párt sem a választóktól, hogy biankó csekket adjanak neki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását