2024. május 15. - Zsófia, Szonja

VTDSZSZ: béremelést kérnek a BKV-tól

A bérek 4, illetve 4+5 százalékos emelését kérte a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) a BKV-val hétfőn folytatott bértárgyaláson - közölte Gulyás Attila, a szövetség elnöke az egyeztetést követően az MTI-vel.
2010. február 15. hétfő 17:00 - HírExtra
A béremelést két sávban kérte a szakszervezet: 160 ezer forint feletti keresetnél 4 százalékos, azon aluli bér esetén pedig 4+5 százalékos emelést kértek - mondta Gulyás Attila.

Ezen kívül azt kérik a BKV-tól, hogy a kollektív szerződésben (ksz) rögzített 6 ezer forintos havi melegétkeztetési utalvány összegét emeljék fel 8 ezer forintra, a 3 százalékos munkáltatói hozzájárulási körbe pedig a nyugdíj- és egészségpénztári tagság mellé vegyék fel harmadik elemnek az életbiztosítást. A munkavállaló a három lehetőség közül kettőt választhatna - tette hozzá.

A szakszervezet a bértárgyalások keretében tisztázni szeretné a BKV-val azt is, hogy a kollektív szerződésben rögzített év végi 45 ezer forintos juttatás nettó vagy bruttó értéken értendő-e, erről ugyanis a ksz nem rendelkezik.

Gulyás Attila közölte azt is: a szakszervezet számításai szerint belső átcsoportosítással a BKV a 59,8 milliárdos éves bérköltségkeretét ezen követelések kifizetésével nem lépi túl.
A BKV egyelőre nem reagált az érdekképviseletek béremelési kérésére, a következő tárgyalás csütörtök délelőtt lesz.

A VTDSZSZ az év elején tartott BKV-sztrájkban nem vett részt, ezért jelenthetett be bérkövetelést. A korábban sztrájkoló, többségében buszos és villamos ágazati szakszervezetek viszont ebben az évben a sztrájkmegállapodás értelmében nem jelenthetnek be bérkövetelést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását