2021. január 16. - Gusztáv

Téli olimpia: a sörözés segített

Ausztrál görkoribajnokból lett néhány sör elfogyasztása után gyorskorcsolyázó olimpikon Sophie Muir. A 26 éves versenyző elárulta, hogy 2002-ben visszavonult a görkorcsolyázástól, mert ebben a sportágban mindent elért: többszörös junior és felnőtt világbajnok volt.
2010. február 13. szombat 09:07 - HírExtra
A Sydneyi Egyetem elvégzése után világot akart látni. 2008-ban hátizsákjával bejárta Ázsiát és Európát. Amikor pedig Hollandiában járt, megnézett több gyorskorcsolya-viadalt is.

"Néhány sör megivása után elég magabiztosnak éreztem magam, hogy ezt én csinálni tudjam" - jegyezte meg Muir, aki az első ausztrál női (hosszúpályás) gyorskorcsolyázó olimpikon, pedig pontosan csak 16 hónapja űzi ezt a sportágat. A kvalifikációt az utolsó, decemberi Világkupa-versenyen szerezte meg.

Hozzátette: ahhoz, hogy eredményes is legyen, a sörözéssel fel kellett hagynia...

Amúgy két amerikainak - Chad Hedricknek és Derek Parrának - már sikerült görkorcsolyázó világbajnokból olimpiai aranyérmessé válnia a gyorskorcsolyázók között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását