2024. április 26. - Ervin

Élő! Ghána-Magyarország percről-percre

A félidőben kétgólos hátrányban van a magyar U20-as válogatott a ghánaiak elleni világbajnoki elődöntőben. Vajon sikerült fordítanunk? Kövesse a mérkőzést élőben a HírExtrán - percről-percre.
2009. október 13. kedd 16:10 - Gedei Szilárd

  


  3
Ghána - Magyarország 2
 
Kairói Nemzetközi Stadion

Vezeti: Jorge Larrionda (uruguayi)

Ghána:
Adjei – Inkoom, Addae (34. perc), D. Addo, Addy – Quansah (52. perc, Abakow a 91. percben), Agyemang-Badu (13. perc), Rabiu, A. Ayew – Adiyiah, Osei
(Sellas Tetteh szövetségi edző)

Magyarország: Gulácsi – Zámbó, Debreceni (55. perc), Szabó, Présinger (Varga a félidőben) – Gosztonyi, Korcsmár (66. perc, Futács a 72. percben), Simon Á., Kiss – Simon A., Németh (Balajti, a félidőben)
(Egervári Sándor szövetségi edző)

Gól: Adiyiah a 10. és a 31. percben, illetve Futács Márkó a 73. percben

A mérkőzés eseményei

Nehéz ezek után bármit is mondani. A magyar csapat kétszer is felállt a padlóról a második félidőben egy olyan első játékrész után, melyet jobb lenne elfelejtenünk.

Meg voltak a helyzeteink az egyenlítéshez 1-2-nél és 2-3-nál is, a szerencse azonban most nem állt mellénk.

A tisztelet, a megbecsülés és s feltétlen szeretet azonban mindenképpen jár a magyar U20-as válogatottnak.

Szép volt, fiúk!

Vége! Ghána-Magyarország 3-2, Ghána jutott be a világbajnoki döntőbe.

Az egyenlítésért küzd a magyar csapat. Egészen hihetetlen teljesítmény...

84. perc:
góóóóóóól! Ismét szépített a magyar válogatott! Balajti csinálta meg magának a helyzetet a ghánai tizenhatoson belül, majd okosan lőtt a hosszúsarokba. Imét visszajöttünk a meccsbe! Ghána-Magyarország 3-2

82. perc:
gól. Úgy tűnik, elment a meccs... Quansah bombázott bődületes erővel Gulácsi hálójába. Ghána-Magyarország 3-1

77. perc:
Gosztonyi tálalt mesterien Szabó elé, aki négy méterről fejelt a kapu mellé... Ez volt a meccslabdánk? Reméljük, nem...

Egészen kilátástalan első félidő után javult fel annyira a másodikban a magyar U20-as válogatott, hogy az egyenlítésért harcol.

73. perc: góóóóóól! Simon Ádám passzolt Futácsnak, a csatár góljával szépítettünk! Ghána-Magyarország 2-1

Egervári utolsó húzása a meccsen, kérdés, hogy bejön-e. A magya rcsapat egyik legmagasabbja, a Werder Bremen játékosa, Futács Márkó válogatottunkban.

64. perc:
sorban jönnek a helyzetek mindkét oldalon. Kiegyenlítettebb a játék, mint az első félidőben, ugynanakkor nem tudjuk kihasználni a ghánaiak hibáit. A baj az, hogy ők kihasználták a mieinket az első negyvenöt perc során...

59. perc:
beváltak a cserék, Varga és Balajti is sokat lendített a csapat játékán a második félidőben, gólt azonban eddig még nem ünnepelhettünk ezen a meccsen.

Pedig ha komolyan gondoljuk a továbbjutást, kellene az az első gól.

Két cserével próbálja eredményesebbé tenni csapata játékát Egervári Sándor, a szünetben Balajti és Varga érkezett az első félidőben nem túl sok teret kapó Németh és Présinger helyett.

Ghána-Magyarország 2-0 a félidőben

Tíz perc alatt háromszor annyi helyzetünk volt, mint az első félidőben. Egervári Sándor csapata összehasonlíthatatlanul jobban játszik, mint tette azt az első játékrészben. Most kell a lendület, most kell a gól, mert később már lehet, hogy késő lesz!

48. perc:
úgy látszik, a cserék felfrissítették egy kicsit a csapatot, Gosztonyi lőtt kicsivel a kapu mellé egy jó kiugratás után.

Néhány perccel a félidő előtt is ugyanaz a helyzet, mint az egész félidőben: a ghánaiak akkor és úgy támadnak, ahogyan csak akarnak.

Mit lehet erre mondani? Talán azt, hogy ha nem javul gyökeresen a játékunk, nem hogy az egyenlítésre, de a két gólos különbség megtartására sem lesz esélyünk.

Vajon mikor jön az első magyar csere?


31. perc: gól! Nagy bajok vannak... Adiyiah ellenállhatatlan, ellentmondást nem tűrően fejelte be berobbanva Inkoom jobb oldali beadását. Ghána-Magyarország 2-0

Huszonöt perc után a mutatott játékunknál csak a statisztika lehangolóbb:a labdabirtoklási arány 60-40 a ghánaiak javára, a kapuralövés pedig 6-1, szintén nem a mi javunkra...

23. perc: jó magyar lövés, Adjei azonban könnyedén hárított. A baj az, hogy a ghánaiak sokkal könnyedébben kerülnek helyzetbe, mint a mieink.

Egyértelmű, hogy Német Krisztiánéknak még ebben a félidőben váltaniuk kell a játékot tekintve, mert ezt a passzív futballt előbb vagy utóbb még egy góllal fogják megbosszulni a ghánaiak.

Negyedóra elteltével sajnos megállapíthatjuk, hogy sokkal megszeppentebben, visszafogottabban játszunk ezen a meccsen, mint az elmúlt négy mérkőzésünkön. A ghánaiak eddig uralják az egész pályát, gyorsabbak, dinamikusabbak, mint a mieink.


10. perc: gól! Gyerekek, ezt miért kellett? Óriásit hibázott védelmünk, nem tudtuk megoldani egy teljesen megoldható szituációt. A ghánaiak lecsaptak Présinger röviden hazaadott labdájára, a gólt végül Adiyiah szerezte. Vezetnek a ghánaiak - tegyük hozzá: megérdemelten. Ghána-Magyarország 1-0

Nem kezdődött rosszul számunkra a meccs, de azt már most megállapíthatjuk, hogy a masszív ghánaiak ellen hiányozni fog Koman kreatív játéka. Talán Gosztonyi át tudja venni valamilyen szinten az eltiltott csapatkapitányunk szerepét.

3. perc: Németh Krisztián tört be jó ütemben a ghánai tizenhatoson belülre, az afrikaiak rögtön eltakarították. Kár, hogy a dél-amerikai spori sípja néma maradt.

Nem mondhatni, hogy teltház előtt - valamiért nem hozta lázba az egyiptomi, semleges nézőket ez az elődöntő - futottak ki a csapatok a kairói Nemzetközi Stadion gyepére.

Nálunk a kispadon Kenyeres Imre, persze csak azért, mert Egervári Sándor az olaszok elleni negyeddöntőn összeszedett eltiltását tölti a lelátón.

A kezdőcsapatokra pillantva megállapíthatjuk, hogy nagy meglepetéssel egyik
A másik elődöntőben
Brazília-Costa Rica
Kairó, 20 óra
szövetségi edző sem szolgált saját kezdő tizenegye kihirdetésénél. Egervári Sándor a terveknek megfelelően Zámbóra bízza az eltiltott Szekeres pótlását a védelemben.
 

Egervári ghánai kollégája ellenben még a meccs előtt egy órával is meglepőt húzott:
 
Opuku Agyemang nevét kihúzva inkább Quansah-nak ad lehetőséget a kairói elődöntőben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2009. október 13. 17:09
Nem baj, hátrányból is lehet nyerni, gyerünk gyerkeek, kell a győzelem!!!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását