2024. május 28. - Emil, Csanád

800 ezer vakcina van raktáron

Mintegy 800 ezer, az új influenzavírus elleni térítésmentes vakcina van raktáron, a kormány ezeket mind szeretnék felhasználni - mondta az egészségügyi miniszter pénteken Budapesten újságíróknak.
2010. február 12. péntek 16:53 - HírExtra
Székely Tamás közölte, mivel még nincs vége az influenzaveszélynek, megbetegedésekre március végéig számítani lehet, ezért az oltásokra még szükség van, továbbá bizonytalan az is, hogy lesz-e a járványnak második hulláma.

Kérdésre válaszolva a miniszter cáfolta a Népszabadság azon információját, hogy vita lenne a kormányon belül a megmaradt vakcina külföldi értékesítéséről. Ezzel kapcsolatban elmondta, az elsődleges cél a magyar lakosság ellátása, beoltása, és akkor lehet bármilyen más döntést hozni, ha megszűnt a járványveszély.

A vakcinák felhasználhatósága egy év, így a kormánynak körülbelül novemberig van ideje arra, hogy az addig megmaradt vakcinák sorsáról döntsön.

Magyarországon a lakosság átoltottsága 30 százalék - válaszolta kérdésre Székely Tamás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását