2024. május 2. - Zsigmond

Március 15.: 185 millióból hozzák ki a nemzeti ünnep rendezvényeit

Idén, a tavalyihoz képest 30 millió forinttal kevesebből, mintegy 185 millió forintból rendezik meg a március 15-i állami ünnepséget. Elmarad a Művészetek Palotájába tervezett ünnepi gálaműsor - közölte a Kormányszóvivői Iroda csütörtökön az MTI-vel.
2010. február 11. csütörtök 16:28 - HírExtra
A közlemény szerint a "Március 15. - Közös Tavaszunk" elnevezésű rendezvény programjait a nyílt közbeszerzési eljárás győztese, az Expander 2000 Kft. szervezi meg.

Mint írták, a hagyományos ünnepi események - mint a zászlófelvonás, vagy a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartott előadás - mellett több, gyerekeknek, családoknak szóló program is lesz az 1848-as forradalom és szabadságharc emléknapján.

A főváros különböző pontjain felállított életnagyságú huszárszobrok, történelmi játszóház, nyitott Filmstúdió, valamint a Nemzeti Múzeum háromdimenziós, térhatású díszkivilágítása is várja a látogatókat a nemzeti ünnepen.

A Roosevelt téren március 15-én 10.00 és 17.00 óra között történelmi játszóház és huszártábor várja a családokat, ahol különféle ügyességi feladatokat oldhatnak meg az erre vállalkozók. Ugyanezen a helyszínen a Magyar Huszár Hagyományőrző Szövetség tagjai elevenítik fel az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat hadi táborának hangulatát, mindennapjait - tájékoztatott a szóvivői iroda.

A huszártáborban a szolgálatot teljesítő hagyományőrző katonák, lovas huszárok hadi bemutatókon, játékos próbatételeken keresztül mutatják be a '48-as vitézek hétköznapjait, valamint a huszárélet fortélyaira tanítják a fiatalokat.

Az ünnepnapon a Parlamentben vehetik át a díjazottak a Magyar Köztársaság kormánya által 2008-ban alapított "Márciusi Ifjak Díj - a fiatal magyar tehetségekért" elnevezésű kitüntetést - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy
idén március 15-én takarékossági okokból elmarad a Művészetek Palotájába tervezett ünnepi gálaműsor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását