2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sztrájkok nehezítik a görögországi utazásokat

A Külügyminisztérium szerdán felhívta a Görögországba utazók figyelmét, hogy a mezőgazdasági termelők és vámtisztek sztrájkja miatt akadozik a gépjárműforgalom a görög közúti határátkelőhelyeken, közúti csomópontokon, ezért tájékozódjanak, mielőtt útra kelnek.
2010. február 10. szerda 16:52 - HírExtra
A közalkalmazottak és légiirányítók sztrájkja a légi közlekedésben okoz fennakadásokat. Az érdekvédelmi szervek tájékoztatása szerint a sztrájkot határozatlan időre hirdették meg - áll a külügyi tárca MTI-hez eljuttatott közleményében.

Görögországban szerda reggel kezdődtek a sztrájkok, tiltakozásul a kormány tervezett bérbefagyasztása és adóváltoztatásai ellen. Több ezer közalkalmazott nem vette fel a munkát, ez hatással van több tucat állami intézmény és kórház működésére is. A sztrájkhoz csatlakoztak a reptéri légiirányítók is, emiatt megbénult a légi forgalom az athéni nemzetközi repülőtéren.

A görög kormány kedden jelentette be, az állami szektorban befagyasztja a béreket, valamint megreformálja a görög adórendszert, hogy növelje az állami bevételeket és csökkentse az államháztartás hiányát. Görögország azért lényszerül megszorításokra, mert az Európai Unió és a nemzetközi pénzügyi piacok nagy nyomás alatt tartják, hogy csökkentse államháztartási deficitjét, amely az elmúlt évben elérte a GDP 12,7 százalékát, négyszeresét annak, amit az unió megenged az eurózóna országainak.
A Külügyminisztérium közleménye szerint számítani lehet arra is, hogy február 16. és 18. között a határátkelőhelyeken szolgálatot teljesítő vámtisztviselők tervezett háromnapos munkabeszüntetése miatt csak az élő állatot és romlandó árut szállító tehergépkocsikat engedik át.

A magánszféra dolgozóit tömörítő legnagyobb szakszervezeti szövetség február 24-re 24 órás általános sztrájkot hirdetett - olvasható a kommünikében -, ezzel párhuzamosan a nagyobb városokban tömegdemonstrációkat is tarthatnak.

A Külügyminisztérium az adott időszakban minden utazónak javasolja a fokozott óvatosságot, a turistáknak pedig azt tanácsolja, hogy vegyék fel a kapcsolatot utazásszervezőjükkel, illetve szállásadójukkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását