2024. június 17. - Laura, Alida

Lemondott a független polgármester

Lemondott tisztségéről szerdán a Tolna megyei Mőcsény független polgármestere, aki a helyi képviselők szerint testületi határozat nélkül vett fel jutalmat, és értékesített önkormányzati területet.
2010. február 10. szerda 12:46 - HírExtra
Krachun Elemér döntését ügyvédje ismertette a Tolna Megyei Bíróságon, a tisztségének megszüntetésére irányuló per szerdai tárgyalásán.

A bíróságtól a mőcsényi képviselő-testület kérte a tisztség megszüntetését. A testület jogi képviselője bejelentette: a felperes a lemondás után eláll a keresettől.

A helyi képviselők korábban azért fordultak bírósághoz, mert szerintük 2008-ban Krachun Elemér testületi határozattal ellentétesen értékesített egy 4300 négyzetméteres önkormányzati területet egy olyan cégnek, amelyben testvére is érdekelt volt. Azt is felrótták neki, hogy 2008-ban és 2009-ben testületi határozat nélkül vett fel jutalmat, amellyel 3,6 millió forintos kárt okozott az önkormányzatnak.

Az önkormányzati képviselők a tisztség megszüntetésének kezdeményezése mellett rendőrségi feljelentést is tettek. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés gyanújával indított eljárást; Horváth Péter, a TMRFK bűnügyi osztályvezető-helyettesének szerdai tájékoztatása szerint Krachun Elemért gyanúsítottként hallgatták ki.

Az MTI többször kereste telefonon a volt polgármestert, aki elérhetetlennek bizonyult.
Krachun Elemér 1998-tól állt független polgármesterként a 387 fős település élén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását