2024. április 25. - Márk

A fiataloké a Valentin-nap

A Valentin-nap ünneplése Magyarországon a 15-19 éves korosztálynak a legfontosabb, legkevésbé pedig az időseknek - derül ki a GfK Hungária felmérésének eredményeiből.
2010. február 10. szerda 17:40 - HírExtra
A Valentin(Bálint)-napot Magyarországon a felnőtt lakosságnak csupán a harmada ünnepli, s inkább a nők tartják fontosabbnak, mint a férfiak. Február 14-ét elsősorban családi körben töltik, néhányan baráti társaságban vagy kollégákkal ünnepelnek. Míg a hölgyek főként saját készítésű ajándékkal kedveskednek, addig a férfiak az üzletek polcain keresik a megfelelő ajándékot - közölte a piackutató intézet szerdán az MTI-vel.

Az ünnep elfogadottsága igen csekély, május 1. és pünkösd mellett ennek a napnak a legkisebb a jelentősége a válaszadók körében, tízből hárman tartják fontosnak. A karácsonyhoz, születés- és névnaphoz vagy a húsvéthoz sokkal inkább ragaszkodnak a megkérdezettek, tízből kilencen tekintik fontos eseménynek. A nagy nemzeti ünnepek a képzeletbeli fontossági skálán valahol középen helyezkednek el, tízből öten tartják
jelentősnek.

A Valentin-nap főként Budapesten és a nagyobb városokban számít ünnepnek, a kistelepülésen élők többségének körében ez a nap nem sokban különbözik a többitől.
Kevesen ismerik az ünnep eredetét, vagyis a 270-ben, ezen a napon kivégzett Szent Valentin pap történetét. Míg például a karácsony eredetének helyes ismerete 86 százalék, a húsvété 78 százalék, addig a Valentin-nap ismeretének az aránya bőven 5 százalék alatti. Legkevésbé a Valentin-nap esetében említik a válaszadók, hogy eszükbe jutna az ünnep eredeti tartalma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását