2024. április 19. - Emma

"Hókalipszis" Amerikában

A lehullott méteres hó miatt zárva tartottak hétfőn az amerikai szövetségi kormány intézményei, s továbbra is tízezrek maradtak áram nélkül.
2010. február 8. hétfő 21:15 - HírExtra
Miközben a közúti, a vasúti és a légi forgalom még mindig akadozik, a meteorológusok kedden újabb komoly hóesésre számítanak. Zárva maradtak hétfőn a szövetségi kormányzatnak az amerikai fővárosban 231 ezer embert alkalmazó intézményei, csakúgy, mint Washington, valamint a szomszédos Virginia és Maryland állam önkormányzati létesítményei. Az amerikai médiában "hókalipszisként" emlegetett súlyos helyzetben számos helyen nem nyitottak ki az üzletek és az iskolák.

A hótorlaszok eltakarításán, a kidőlt fák által megrongált áram- és telefonvezetékek javításán megszakítás nélkül dolgoznak a szakemberek. A metrószerelvények csak a belvárosban járnak, a legtöbb buszjáratot felfüggesztették. Az autópályákon a lehullott csapadék erősen gátolja a közlekedést.

A vasútállomásokon és a légi terminálokon utasok tömegei torlódtak össze. A washingtoni Reagan belföldi repülőtér vasárnap óta nem indít és nem fogad járatokat, mivel a hó vastagsága elérte a 46 centimétert. A fel-és leszállópályákon egész nap dolgoztak a hókotrók. A fővárosi Dulles és a washington-baltimore-i Thurgood Marshall nemzetközi repülőtér hétfőn csak csökkentett üzemmódban tudott működni.

A hétfői The Washington Post szerint két férfi szénmonoxid-mérgezésben életét vesztette, amikor megpróbálta felfűteni kocsiját a marylandi Bladensburgben. Gázmérgezési tünetekkel további 14 személyt szállítottak kórházba.

Az országos meteorológiai szolgálat (NWS) szerint az este folyamán és kedden újabb 13 centiméternyi hó eshet, de egyes előrejelzések azt sem zárják ki, hogy 30 akár centivel is "hízhat" a hótakaró Washington környékén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását