2024. április 19. - Emma

Báder Márton a Szolnoki Olajhoz szerződött

Két és fél évre a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatához szerződött a korábban évekig külföldön játszó Báder Márton, akivel megerősödve jövőre várhatóan valamelyik nemzetközi kupában is elindul majd a Tisza-parti csapat – jelentette be hétfőn a klub sajtótájékoztatóján az ügyvezető igazgató.
2010. február 8. hétfő 13:44 - HírExtra
Tóth Zoltán elmondta: a 212 centiméter magas játékos a 25-ös mezszámban lép majd pályára Szolnokon. Reményeik szerint a hétfőn edzésbe álló Báder Márton akár már a szerdai, Falco elleni kupatalálkozón is szerepelhet. Ehhez azonban a klubnak még sikerrel kell vennie a játékengedély beszerzéséhez szükséges adminisztratív akadályokat – tette hozzá.

A másfél plusz egy évre aláírt szerződés előzményeiről és következményeiről szólva az ügyvezető úgy fogalmazott: két esztendeje szeretnék Szolnokra csábítani a centert, aki nemzetközi rutinjával segítségére lehet a csapatnak, hogy a Szolnoki Olaj jövőre a nemzetközi kupaporondra is kiléphessen.

Vinkó László, a játékos menedzsere szerint Bádert nemrégiben a görög Arisz Szaloniki és a belga Charleroi is szerette volna leigazolni. Utóbbi a napokban még a Szolnokot is megkereste, hogy az Olaj engedje át a magyar kosarast. A center azonban hangsúlyozta: az idei szezon korábbi ajánlatai közül egyik sem tűnt ideálisnak számára. A Szolnokkal pedig szóban már a belgák jelentkezése előtt megállapodott.

Báder azért döntött a Tisza-parti város mellett, mert úgy látja: bajnokesélyes csapatban folytathatja pályafutását, melynek edzőjével, Pór Péterrel személyesen is jó kapcsolatot ápol. Ezenkívül vonzza a csapat országos hírű szurkolótábora és a nemzetközi kupaszereplés lehetősége is – hangsúlyozta.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: bár ebben az idényben még nem játszott, az elmúlt hónapokban is folyamatosan edzésben volt, és ki van éhezve a kosárlabdára”. Megerősítette, hogy korábban adódtak derékproblémái, ezek azonban – magyarázta - odafigyeléssel és folyamatos kezeléssel kordában tarthatók”.

Báder Márton legutóbb a 2008-2009-es szezonban a Hemofarm Stada együttesében szerepelt, amellyel bronzérmet szerzett a szerb bajnokságban. Mielőtt 2002-ben külföldre szerződött, Magyarországon a székesfehérvári Albacomp gárdáját erősítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását