2022. május 21. - Konstantin

A szervezők aláírták az ENSZ környezetvédelmi egyezményét

A 2010-es vancouveri téli olimpia szervezői aláírták az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) egyezményét, melyben vállalták, hogy az eseményt a környezet lehető legkisebb károsításával rendezik meg.
2007. október 30. kedd 17:10 - Hírextra

Eszerint a kanadai rendezőknek a régióban minimálisra kell csökkenteniük többek között az infrastrukturális beruházásokból és az oda utazó nézők közlekedéséből származó károsanyag-kibocsátást.

John Furlong, az egyezmény aláírója, egyben az olimpia főszervezője az interneten közzétett beszédében hangsúlyozta:

"Mindent elkövetünk, hogy minél "zöldebb" legyen a következő téli olimpia, ennek érdekében átalakítjuk a helyszíneket, mindenhol takarékos led-világítást és megújuló energiaforrásokat használunk majd."

A havas-jeges versenyek egy részének otthont adó Whistler város környezetének megóvása érdekében az őshonos élőlények, köztük főleg a fokozottan védett grizzlyk védelmére már júniusban létrehoztak egy programot, amelyet a kanadai környezetvédelmi minisztérium és más szervezetek összesen 100 ezer amerikai dollárnak megfelelő összeggel támogattak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását