2024. május 6. - Ivett, Frida

APEH: 443 milliárd volt a tavalyi bevételhiány

Az adóhatóság tavaly több mint 443 milliárd forintnyi nettó adókülönbözetet tárt fel, s az év során közel 396 milliárd forint nettó megállapítás vált jogerőssé.
2010. február 8. hétfő 20:15 - HírExtra
Az APEH sajtóközleménye szerint 2009-ben 280.573 ellenőrzést fejezett be, ami kis mértékben meghaladja az előző évit (280.273). A vagyonosodási vizsgálatokban feltárt adókülönbözet egy vizsgálatra jutó összege 15 százalékkal, 9 millió forintra emelkedett. A feketegazdaság fehérítése érdekében tavaly is folytatódott az áfacsalások elleni küzdelem, valamint a jövedelem- (nyereség-) minimum alatt vallók ellenőrzése.

A kapcsolt vállalkozások közötti transzferár kérdéskörre (is) visszavezethetően 2009-ben 1.184 adóellenőrzés fejeződött be, 78 százalékuk le is zárult, összesen 9,8 milliárd forint nettó társasági adókülönbözet megállapítással.

Az APEH igazgatóságai tavaly a jogelőd nélkül újonnan alakult 43 ezer vállalkozás 25 százalékánál végezték el a törvény által előírt preventív vizsgálatot, amelyeknek 12 százaléka megállapítással zárult.

A hivatal változatlanul kiemelt figyelmet fordít a kötelezettségüket nem teljesítő adózók székhelyvizsgálatára is, ezek során az APEH mintegy 13 ezer adószám-felfüggesztésre vonatkozó határozatot hozott, és több mint tízezer adószámot törölt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását