2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Két évre eltiltva

Két évre eltiltotta a versenyzéstől a gátfutó Duane Rosst az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége (USADA), mivel az amerikai atlétanő tiltott teljesítményfokozókat vett igénybe.
2010. február 6. szombat 16:41 - HírExtra
Felfüggesztését a USADA jelentette be, azzal a megjegyzéssel, hogy Ross 2001 november 2-a óta elért valamennyi versenyeredményét törlik.

A sportoló 110 m gáton a második volt az amerikaiak 2004-es olimpiai válogatóján, s indult az athéni ötkarikás játékokon.

Az AP szombati híre szerint a női gátas a számos atlétát tiltott szerekkel, elsősorban anabolikus szteroidokkal illegálisan segítő, majd a doppingügyein rajtavesztő amerikai BALCO laboratóriummal kapcsolatos vizsgálatok nyomán bukott le. A fegyelmi büntetés mindenesetre alaposan megkésett, mivel az 1972-es születésű Ross "időben" bejelentette visszavonulását. Legkiemelkedőbb eredménye amúgy egy világbajnoki bronzérem volt, amelyet - 13.12 másodperccel, pályafutása legjobbjával - még az 1999-es, sevillai sportági csúcsvetélkedőn produkált.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását