2024. május 3. - Tímea, Irma

Hazaérkezett a magyar kormány által küldött mentőcsapat

Mintegy háromezer embernek nyújtott orvosi segítséget a földrengés sújtotta Haitin a magyar kormány által küldött mentőcsapat, amelynek tagjai szerda éjjel érkeztek haza - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2010. február 4. csütörtök 11:15 - HírExtra
A pápai katonai repülőtéren szerda éjszaka landolt az a C17-es repülőgép, mely a Haitin tevékenykedő, 7 tagú egészségügyi mentőcsapatot szállította haza Magyarországra.
A mentőcsapat január 24. és 31. között nyújtott segítséget az arra rászorulóknak a katasztrófa sújtotta területen. A csoport az előzetes terveknek megfelelően mintegy háromezer embert részesített orvosi ellátásban, elsősegélyben. Munkájuk során atrocitás nem érte az orvosokat, segítségüket pozitívan értékelték - olvasható a közleményben.
A repülőtéren a csapatot Tatár Attila tűzoltó altábornagy, katasztrófavédelmi főigazgató fogadta.

A magyar kormány által küldött mentőcsapat január 22-én indult útnak, hogy segítséget nyújtson a földrengés sújtotta térségben. A mentőegység orvosi felszereléseket, gyógyszereket vitt magával.

Tatár Attila, az OKF főigazgatója a mentőcsapat elindulása előtt az MTI-nek nyilatkozva azt hangsúlyozta: a magyar katasztrófavédelemnek nagy a tapasztalata a nemzetközi segítségnyújtásban, a most kiküldött csapat tagjai is több hasonló katasztrófa által sújtott térségben nyújtottak már segítséget.

Haitin január 12-én rázta meg 7-es erősségű földrengés a fővárost és környékét, azt később egy újabb, 6,1-es erejű földrengés követte. Jean-Max Bellerive miniszterelnök szerdai bejelentése szerint a katasztrófa kétszázezer halálos áldozatot követelt.
A térségbe Magyarországról a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma, valamint a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége is küldött segítőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását