2024. június 2. - Kármen, Anita

Ismét szmogveszély van Salgótarjánban

Ismét szmogveszélyre figyelmeztetik a salgótarjániakat, mert a légszennyezettség - akárcsak a múlt héten - megint meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket; emiatt a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester.
2010. február 4. csütörtök 11:22 - HírExtra
A városvezető az MTI-hez is eljuttatott felhívásban azt javasolja, hogy a városban élők, különösen a gyerekek, valamint a légúti és keringési betegségben szenvedők ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban.

A figyelmeztetést az indokolja, hogy a légszennyező anyag átlagkoncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, vagyis a 75 mikrogramm/légköbmétert. Kedden 81,9, szerdán 85,1 mikrogrammot mértek légköbméterenként.

Szmogriadót múlt csütörtökön rendeltek el Salgótarjánban a légszennyezettség miatt, és szombatig volt érvényben, akkor a küszöb alá csökkent a szálló por mennyisége.
A levegő minőségének jelentős javulása a hét végén várható a nógrádi megyeszékhelyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását