2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mától a remény is drágább

Februártól 25 forinttal drágább, 225 forint lesz az ötös, a hatos és a skandináv lottó.
2010. február 1. hétfő 07:09 - HírExtra
A lottóárak emelésével nőnek a nyeremények is: az előzetes becslések szerint például az ötös lottó kéttalálatosai 100-150 forinttal, a háromtalálatosok akár 1.000 forinttal többet fizethetnek az eddigi nyereményeknél. A Szerencsejáték Zrt. korábban a gyártási- és működési költségek növekedésével indokolta az áremelést.

Az öthetes játékoknál a februári hetekre már a megemelt díjat alkalmazták: az ötös lottón január 10-től, a hatos lottón január 11-től, a skandináv lottón pedig január 14-től.

Az előzetes adatok szerint a Szerencsejáték Zrt. kicsit több mint 150 milliárd forint bevétellel és 5-6 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárta 2009-et, míg a terv 140 milliárd forint bevétel és 2,4 milliárd adózás előtti nyereség volt - tájékoztatta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. (SZRt.) szóvivője az MTI-t még a múlt év végén.

Elmondta: a költségvetési befizetés az előzetes adatok szerint elérte az 52 milliárd forintot, ez valamivel elmarad a 2008. évi közel 60 milliárd forinttól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását