2024. május 3. - Tímea, Irma

Federer a trónon

A svájci Roger Federer nyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, miután vasárnap diadalmaskodott a brit Andy Murray ellen.
2010. január 31. vasárnap 14:15 - HírExtra
A 28 esztendős, és immár 16-szoros Grand Slam-győztes világelső az első két játszmát - 43, illetve 46 perc alatt - simán hozta, a döntő szettben azonban az addig önmagához képest haloványabban teniszező, de akkor feljavult Murray már 5:2-re is vezetett.

Ám Federer előbb egyenlített, majd a rövidítésben 10-11-ről fordítva megnyerte a játszmát, így a mérkőzést is 2 óra 41 perc alatt 22 éves skót riválisa ellen, aki amúgy nem teljesen egészségesen vívta meg a finálét. Ez volt a második Grand Slam-döntője Murraynek, aki mindkettőt Federerrel szemben veszítette el.

A svájci klasszis játékos az eredményhirdetést követő nyilatkozatában azzal biztatta Murrayt, hogy tudása alapján képes lesz majd GS-tornát is nyerni, aki viszont elcsukló hangon panaszolta fel, hogy sírni ugyan már úgy tud, mint Federer, teniszezni viszont még nem.

"Örülök, hogy legjobb játékomat tudtam nyújtani, s annak még inkább, hogy a 16 közül ez volt az első Grand Slam-sikerem, amelyet édesapaként szereztem" - összegzett a svájci teniszező.

eredmény:
férfi egyes, döntő:
-------------------
Federer (svájci, 1.)-Murray (brit, 5.) 6:3, 6:4, 7:6 (13-11)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását