2024. június 18. - Arnold, Levente

Békét akar a pápa a Közel-keleten

A közel-keleti béke megteremtéséért és az olaszországi munkanélküliség csökkentéséért emelte fel a szavát a pápa a szokásos vasárnapi úrangyala imádsága keretében.
2010. január 31. vasárnap 18:26 - HírExtra
XVI. Benedek a Szent Péter térre néző dolgozószobájának az ablakából két fehér galambot is útjára engedett, jelképezve ezzel a béke iránti óhaját. Ez az aktus azonban némileg megzavarta a programot, mert a második útjára engedett galamb visszarepült a pápai dolgozószobába, míg a másik a párkányon várt társára. A második galambindítási kísérlet már sikeres volt.

Az egyházfő arra kérte a világ keresztényeit, hogy együtt imádkozzanak a közel-keleti válság felszámolásáért.

A római Szent Péter téren összegyűlt több ezer ember előtt a katolikus egyházfő sürgette az üzletembereket és a gazdaság irányításáért felelős vezetőket, hogy támogassák a gazdasági válság miatti munkahelyvesztések leállítására irányuló harcot.

A válság számos munkahely elvesztéséhez vezet. Ezért a pápa az érdekelt felektől, a vállalkozóktól, a dolgozóktól és a gazdasági vezetőktől egyaránt nagyobb felelősségérzetet kért azért, hogy a családok tisztességesen meg tudjanak élni.

XVI. Benedek név szerint két olyan üzemet is megemlített, amelyekre bezárás vár, s emiatt tömeges elbocsátások várhatóak. Az egyik a Fiatnak a szicíliai Termini Imeresében lévő üzeme, a másik az Alcoa amerikai alumíniumgyártó óriásvállalatnak a szardíniai Portovesmében létesített gyárrészlege.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását