2024. május 4. - Mónika, Flórián

Be akarják perelni Magyarországot

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) első alelnöke szerint Magyarországot be kell perelni a nemzetközi bíróságon, mert a nyelvalap létrehozásával törvénysértésre biztatja a szlovákiai magyarokat.
2010. január 31. vasárnap 17:52 - HírExtra
"A Szlovák Köztársaság kulturális minisztériuma úgy látja, hogy ez beavatkozás belügyeinkbe, de én szerintem ez még sokkal rosszabb dolog. Egy állam egy másik állam polgárait arra biztatja, ne tartsák be annak az államnak a törvényeit, amelyben élnek" - húzta alá Anna Belousovová a szlovák közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában.

Meggyőződése: a nyelvalap létrehozására "kemény nemzetközi választ" kell adni. Felszólította a szlovák parlamentet: határozatban kötelezze a kormány arra, hogy perelje be Magyarországot a nemzetközi bíróságon.

Pavol Abrhan, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) elnökségi tagja, Belousovová vitapartnere "helytelen és nem korrekt" lépésnek minősítette a magyar kormány döntését, hogy nyelvalapot hoz létre a szlovákiai magyarok megsegítésére. Az ellenzéki politikus szerint azonban semmiféle parlamenti határozatra nincs szükség, ha a koalíció lépni akar ebben az ügyben, a kormány a törvényhozás döntése nélkül is cselekedhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2010. január 31. 18:16
Az az érzésem, hogy bármit csinálhat Magyarország ezeknek nem lesz jó. Nem lesz jó addig amíg kicsikarnak egy háborút...De abban talán visszaszereznénk felvidéket, ezek meg Caucescu sorsa jutnának...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását