2024. május 18. - Erik, Alexandra

MSZP: folytatódik a Fidesz rágalomhadjárata

Az MSZP a Fidesz "rágalomhadjáratának" részeként értékeli, hogy az ellenzéki párt feljelentést tett közérdekű adatokkal való visszaélés bűncselekménye miatt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen a 2006-os államháztartási adatok eltitkolása kapcsán.
2010. január 27. szerda 23:13 - HírExtra
Az MSZP szerint jól láthatóan folytatódik a Fidesz rágalomhadjárata, az ellenzéki párt még az ügyészséget is megpróbálja eszközként használni a lejárató kampányában.
Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kommentálta így azt a hírt, hogy Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója szerdán átadta a feljelentést a Legfőbb Ügyészség kabinetirodája vezetőjének. Az ellenzéki politikus az ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Gyurcsány Ferenc és Veres János folyamatosan megtévesztette a választópolgárokat, és nem tett eleget az államháztartási és költségvetési helyzetre vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségnek.

A szocialisták közleménye rögzíti: "Megerősítjük, hogy MSZP-s miniszterelnökök által vezetett kormányok soha semmiféle tényadatot nem titkoltak el a közvélemény előtt, minden tekintetben eleget tettek minden jogszabályi kötelezettségüknek".
Hozzáteszik: közismert, hogy a gazdaság és az államháztartás adatairól a Pénzügyminisztérium havonta hozott nyilvánosságra részletes adatközlést és elemzést, amelyet sajtótájékoztatók keretében széleskörűen ismertettek; ezen jelentés a PM honlapján is elérhető, továbbá megküldték a parlament tisztségviselőinek és bizottságainak is.

A nyilvánosságra hozott adatok valódiságával vagy teljességével kapcsolatban soha semmilyen konkrét kifogás vagy kétely nem merült fel - szögezik le.

A szocialisták szerint ezeken túl 2006-ban a kormány teljes körűen eleget tett annak az egyedi tájékoztatási kötelezettségének is, amelyet egy 2003-ban elfogadott törvény előír, és amely azt mondja ki, hogy a parlamenti választásokat megelőzően a szokásosnál is részletesebb és teljesebb adatsort kell nyilvánosságra hozni.

A Fidesz évek óta tartó vádaskodásából mindeddig nem derült ki, hogy konkrétan milyen, a jogszabályok által nyilvánosnak minősített tényadatokat hiányolt - értékeli az MSZP-frakció, amely szerint "teljesen félrevezető Balsai István utalása a KSH adatközlésével kapcsolatos legutóbbi bírósági ítéletre is, hiszen az EUROSTAT részére a túlzott deficit eljárás keretében készített jelentés nem tartalmaz olyan adatokat, amelyek más publikált és nyilvános források alapján nem lettek volna megismerhetők".
Az MSZP parlamenti frakciója számára egyértelmű, hogy a Fidesz feljelentési akciója a jobboldali rágalomhadjárat része, s a hamis vád végül a vádlók fejére hull majd vissza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását