2024. március 29. - Auguszta

Hó gyötri Bulgáriát és Törökországot

Havazás, heves szél és fagy bénította meg Bulgária fekete-tengeri térségének öt körzetét. Mint a közlekedési felügyelet szombaton közölte, a Fekete-tenger partvidékén sok helyen gyakorlatilag járhatatlanok az utak, a hótorlaszok helyenként a másfél-két métert is elérik.
2010. január 23. szombat 20:50 - HírExtra
Több tucat gépkocsi akadt meg a hóban, melyeket lánctalpas járművekkel lehet csak kiszabadítani. Alfatar környékén egy személyvonat is a hó fogságába került, és csak különleges technikával sikerült onnan megszabadítani. Utasainak nem esett bajuk. Sok vonat jelentős késéssel közlekedik.

A tengermelléki városokban mínusz 13 fokot mértek, ami szokatlan az enyhe telekhez szokott bolgárok számára. A havazás zavarokat okozott az áramellátásban, több tucat település villany nélkül maradt. A Fekete-tengeren vihar tombol, Várna kikötőjét lezárták.

Törökország északnyugati részét szombatra virradóra hóvihar sújtotta, a rendkívül időjárásnak egy halálos áldozata is van, s a 14 milliós Isztambul ellátásában is zavarok keletkeztek.

Tekirdag tartomány egyik falujában holtan találtak házában egy 75 éves öregembert, halálát kihűlés okozta. Isztambulban károk keletkeztek a magas feszültségű vezetékekben, több lakónegyed négy órán át villanyáram nélkül maradt, és leállt a metró - jelentette az Anadolu hírügynökség. Fennakadások voltak a gáz- és vízellátásban is.

A metropolisz egyik külvárosában felborult egy autóbusz, tíz utasa könnyebben megsérült. A görög-török határ nyugati részén több mint 200 falut és főútvonalat zárt el a havazás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását