2024. május 2. - Zsigmond

Díj az egyetemi fővárosnak

Győr polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke támogatja a Magyarország Egyetemi Fővárosa díj létrehozását, az elismerés megalapítását győri egyetemi hallgatók egy csoportja kezdeményezte a múlt héten.
2010. január 23. szombat 10:21 - HírExtra
Borkai Zsolt (Fidesz), a város polgármestere az MTI-nek azt mondta: a következő törvényhozási ciklusban születhet meg díj, nem valószínű, hogy a választásokig hátralévő két ülésnapon döntene erről az Országgyűlés.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjában ülő politikus megjegyezte: frakciótársával, Szakács Imre megyei közgyűlési elnökkel a legmesszebbmenőkig támogatják a kezdeményezést és lobbizni fognak az elismerés létrehozása érdekében.

Szakács Imre egy pénteki közlemény szerint február 15-én konzultál Katona Béla házelnökkel a kérdésben. Az ellenzéki képviselő úgy látja: mivel a döntésnek "politikai kockázata nincs", semmi akadálya annak, hogy az Országgyűlés létrehozza a díjat.

Január 11-én jelentette be a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak egy csoportja, hogy kezdeményezik egy vándordíj létrehozását. Az elismerést az ország szellemi, kulturális és oktatási életében nyomot hagyó, nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező intézmények kaphatnák meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását