2024. május 20. - Bernát, Felícia

SZMM: van lehetőség, csak ki kéne használni

Több lehetőség is kínálkozik arra, hogy pályázni lehessen munkahelyek megtartására - reagált a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) Czomba Sándor fideszes képviselő hétfői mosonmagyaróvári sajtótájékoztatójára, amelyen a politikus bírálta a magyarországi munkahelymegtartás támogatásának rendszerét.
2010. január 18. hétfő 21:02 - HírExtra
A tárca véleménye szerint van pályázati lehetőség munkahelyek megtartására.
Ezek között említi a minisztérium az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által meghirdetett "Megőrzés" programot, amelyre 2010. január 13-ig lehetett pályázni. Az utolsó felhívásra 125 cég nyújtotta be pályázatát, amelyről az OFA kuratóriuma rövidesen meghozza döntését. A "Megőrzés 2" kiírásra a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégek pályázhatnak 2010. január 31-ig.

Ez év február 1-től indul 500 millió forint keretösszegben a Szociális és Munkaügyi Minisztérium központi munkahelymegőrző programja, amelynek keretében külön forráshoz juthatnak a regionális munkaügyi központok abban az esetben, ha legalább 50 munkavállalót érintő munkahelymegőrző támogatás finanszírozásához kérik azt a központi keretből.

A munkaadók továbbá folyamatosan nyújthatják be munkahelymegőrző kérelmeiket a regionális munkaügyi központok illetékes kirendeltségeire. A munkahelymegőrző támogatás forrása ezekben az esetekben az a mintegy kétmilliárd forintos keret, amelyet a munkaügyi központok részére a Munkaerő-piaci Alap decentralizált alaprészéből munkahelymegőrzést célzóan - a munkaügyi tanácsokkal egyeztetve - különítettek el. Ez utóbbi forrás - szükség esetén - az év során növelhető a szaktárca tájékoztatása alapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását