2024. május 17. - Paszkál

Ace Ventura 48 éves lett!

Az ezerarcú mókamester, a vígjátékok koronázatlan királya, Ace Ventura vasárnap ünnepli 48. születésnapját. Lássuk, mit köszönhet a rekeszizmunk ennek a hihetetlen figurának.
2010. január 17. vasárnap 08:59 - HírExtra
Egy legenda születik

James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állambeli Newmarket nevezetű kisvárosban, Percy és Kathleen Carrey gyermekeként. Családja katolikus vallású, távoli francia-kanadai gyökerekkel (az eredeti vezetékneve Carré). A fiatal humorista palánta, Carrey elküldte életrajzát a Carol Burnett Show-ba, amikor még mindössze 10 éves volt. A tanárai a középiskolában mindig hagytak neki pár percet minden tanítási nap végén, hogy úgynevezett "stand-up comedy" jellegű előadást tarthasson a társainak. Gyakorlatilag ő volt az osztály tréfamestere, és valljuk be, ez nem meglepő.

A kis Jim 16 évesen otthagyta az iskolát, mivel egy mosdó takarításáért kapott pénzzel lehetősége nyílt segíteni szüleit: édesapja még korábban elveszítette az állását, ezért a Carrey család Torontóba költözött. Tévedés lenne azt hinni, hogy Jim egy elveszett gyerek volt, ezt a tényt Rodney Dangerfield is felismerte, hiszen 1979-ben a humorista felajánlotta, hogy saját show műsorában is „alkalmazza” Jimet.

A kezdetek

A 80-as években kisebb produkciókban szerepelt, a Csak egy harapás című film forgatásán barátságot kötött Damon Wayansszel: ugye a kapcsolati tőke mindennél fontosabb, ahogy mondani szokás, és ezeket tanácsos kihasználni. Damon bátyja, Keenen, meginvitálta Jimet a Fox egyik kabaréműsorába, ami In Living Colors címmel futott, ahol Carrey számos, nem mindennapi karaktert alakított, köztük a férfias testépítőlánynak, Vera de Milonak, illetve a mazochista tűzoltóparancsnoknak, Bill Burnsnek a szerepét is.

Az igazi áttörés

Az igazi áttörést Carrey számára az 1994-es Ace Ventura: Állati nyomozó című vígjátéka jelentette, aminek köszönhetően még ebben az évben elnyerte a legrosszabb új sztár címet. Ez bizony tény, ám nem kifejezetten értjük ennek a nem is olyan megtisztelő díjnak a mibenlétét: a kultuszfilmmé vált alkotás sokunk kedvenc vígjátéka, ahogy Jimet sem tartjuk rossz színésznek. Bár mi nem vagyunk esztéták…

1995-ben a Mindörökké Batman egyik főgonoszaként láthattuk, majd az Ace Ventura 2: Hív a természet című vígjátékban játszotta el újfent a állatbolond, állati nyomozó szerepét, mindkét film kasszasiker lett.

2007-ben már a világ egyik legismertebb komikusának számító Carrey megunta a forgatásokat és a színészetet. "Eddig szórakoztatott, amit csináltam, de a hírnév és a siker már egyáltalán nem érdekel" Nyilatkozta akkor, hála az Istennek, azóta ismét megjött a kedve a színészethez.

Magánélete

Carrey kétszer házasodott, első felesége Melissa Womer, akitől lánya, Jane Erin Carrey született. 1987. március 27-én házasodtak össze és házasságuk hivatalosan 1995-ig tartott. 1994-ben a már különélő Carrey randevúzni kezdett a Dumb és Dumber egyik szereplőjével, Lauren Holly-val, akivel 1996. szeptember 26-án összeházasodtak: házasságuk azonban egy évig sem tartott.

Ezek után Carrey Renée Zellweger felé kacsingatott, akivel az Én, én és az Irén forgatásán találkozott, ám kapcsolatuk 2000 decemberében szakítással zárult. 2005 decemberétől, Jenny McCarthy színész/modellel randizik. Eddig hivatalosan nem jelentették be házassági szándékaikat.

Jennynek azonban van egy 5 esztendős autista kisfia, akinek a sorsát a színész igencsak szívén viseli. „Evan megmutatta nekem, mit jelent az élet. Nélküle még azt sem tudnám, hogy Jenny mennyire jó lélek.” Nyilatkozta Carrey, aki szerint Evan tanította meg őt az igazi szeretetre.

Boldog születésnapot, Jim!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását