2024. május 16. - Mózes, Botond

Terhes volt Diana?

A Diana hercegnő terhességéről szóló mendemondákra is kitérhet a walesi hercegnő és szeretője, Dodi Fayed tíz éve bekövetkezett halálának körülményeit feltárni hivatott bírósági eljárás, amelynek részleteit a londoni legfelsőbb bíróságon tartott meghallga
2007. március 6. kedd 19:01 - Hírextra
Az angol-walesi törvények értelmében "váratlan, illetve erőszakos halálesetek körülményeinek felderítésére" a rendőrségi vizsgálat után minden esetben úgynevezett inquestet, azaz bírósági eljárás formáját öltő halottkémi vizsgálatot kell tartani. Mohammed Fayed, Dodi édesapja azóta váltig állítja, hogy halála pillanatában Diana terhes volt. Az egyiptomi üzletember arról is meg van győződve, hogy fiát és a hercegnőt meggyilkolták.

"Károly brit trónörökös első feleségének ezen kívül baljós sejtelmei voltak, veszélyben érezte életét, és ezt többen is tanúsíthatják" - állította Michael Mansfield, Fayed ügyvédje. Az eljárás ennek vizsgálatára is kitér, és Elizabeth Butler-Sloss vizsgálóbíró felszólította Fayedet, hogy terjessze elő bizonyítékait. Szerinte mostanáig "semmi sem került elő", ami alátámasztaná az üzletember állításait.

Fayed ügyvédei kezdeményezték, hogy a májusban kezdődő eljárást halasszák el fél évvel. A bírósági meghallgatáson erről nem döntöttek. A múlt héten Fayed többszöri próbálkozás után elérte, hogy az eljárást - amely tíz évvel a tragikus eset után a pár halálának körülményeit hivatott felderíteni - ne Butler-Sloss, hanem egy esküdtszék folytassa le. A januárban kezdődött bírósági vizsgálatot három évig tartó rendőrségi eljárás előzte meg, amelyet Lord Stevens, a Scotland Yard - a londoni rendőrség - korábbi főnöke vezetett.

A tavaly decemberben lezárt jelentés megállapította, hogy Diana hercegnő és Dodi Fayed halálának oka baleset volt, amelyet részeg sofőrjük okozott. Lord Stevens ezzel cáfolta azokat az összeesküvés- elméleteket, amelyek szerint a pár merénylet áldozata lett - bár az idősebb Fayed a baleset napjától mély meggyőződéssel állítja ezt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását