2024. május 5. - Györgyi

Megállapodás hiányában folytatódik a sztrájk

Továbbra sincs megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről, a feleknek a szerda délelőtti tárgyaláson sem sikerült megegyezniük.
2010. január 13. szerda 11:20 - HírExtra
A szakszervezetek folytatják a kedden kezdődött, határozatlan idejű sztrájkot - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az egyeztetést követően. Hozzátette: a BKV ezúttal sem adott be új ajánlatot, a sztrájkbizottság pedig továbbra is ragaszkodik a saját álláspontjához. A tárgyalások csütörtök délelőtt folytatódnak. A sztrájk második napján 40 busz- és öt villamosvonalon közlekedtek a járatok. A HÉV-, a metró- és a trolibuszvonalakon az első járatok üzemkezdetkor elindultak, és azóta is menetrend szerint közlekednek.

Több fő közlekedési útvonalon is fennakadások vannak a közúti közlekedésben Budapesten, szerda reggel a bevezető útvonalakon és a belső főbb utakon is torlódások alakultak ki - közölte a Fővinform ügyeletese. A rakpartokon és hidakon mindkét irányban lassú az előre jutás, és különösen zsúfolt az M1-M7 bevezető szakasza - mondta Lorencz Pálma. Telített a Szerémi út a Lágymányosi híd felé, a belvárosban pedig Nyugati tértől a kiskörút felé nehéz a közlekedés. Fennakadások vannak még a Tétényi úton is a Hamzsabégi út - Karolina út útvonalon is - tette hozzá.

Az UTV.hu webkameráinak képe szerint jelentősen lelassult a közlekedés az M1-M7 bevezető szakaszán a Balatoni úti csomópontban, a Hungária és a Könyves Kálmán Körúton, a Flórián térnél a Pacsirtamező úton mindkét irányban. Torlódnak a járművek a Döbrentei tér - Erzsébet híd - Astoria útvonalon, az Október huszonharmadika úton a Pest felé vezető sávokban, a Margit körúton a Moszkva térnél, a Váci úton a Nyugati térnél, a Gyáli úton a körúti csomópontban és az Üllői úton a Ferenc körútnál.

A buszsávokat kizárólag a közlekedési rendőrök jelzése alapján lehet használni a sztrájk ideje alatt - közölte a BRFK kedd este. Korábban a Miniszterelnöki Hivatal budapesti ügyekért felelős kormánybiztosának sajtóirodája azt írta, hogy használhatják a buszsávot az autósok a sztrájk ideje alatt. A rendőrség kedd este arra kérte az autóvezetőket, hogy a sztrájk ideje alatt fokozottan figyeljék a közlekedés irányító rendőrök jelzéseit, mert a forgalom egyenletesebb elosztása és gyorsítása érdekében, az egyébként a magángépjárművek elől elzárt területre, a buszsávra és a villamossínekre is irányíthatják a gépkocsikat.

Bár negyven buszvonalon megindult szerdán a közlekedés a sztrájk alatt, egyes járatok csak óránként vagy annál is ritkábban közlekednek. Csak óránként jár a 63-as, a 170-es, a 178A és a 266A busz is, a 124-es pedig ennél is ritkábban, 60-90 percenként. A fontosabb járatok - így a 8-as, a 173-as - 5-10 percenként közlekednek. Félóránként követik egymást a 30-as, az 57-es, a 95-ös, a 103-as, a 150-es, a 212-es és a 225-ös járatok, 30-60 perces időközökkel közlekedik az 58-as és a 128-as busz. A buszok többsége teljes útvonalán közlekedik.

Nincs változás a villamosok közlekedésében, továbbra is öt vonalon járnak csak a szerelvények, jóval ritkábban, mint egy normál hétköznapon. Rövidített útvonalon, a Lehel út és a Bécsi út között közlekedik az 1-es villamos, az 52-es pedig csupán Kispest, a Határ út és a Nagysándor József utca között szállít utasokat. Ezeken kívül jelenleg a 2-es, 6-os és a 47A villamosok járnak, utóbbi csak Budafok, Városház tér és a Bocskai út között közlekedik. Bár reggel elindult a 3-as, 41-es és 50-es villamos, de nem sokkal hat óra után ezeken a vonalakon is leállt a közlekedés. A villamosvonalakon átlagosan 15-20 perces követési idővel kell számolni.

A HÉV-, a metró- és a trolibuszvonalakon az első járatok üzemkezdetkor elindultak, és azóta is menetrend szerint közlekednek.

Kedden a sztrájk hasonló időszakában csak 25 vonalon volt busz-, 6 vonalon pedig villamosközlekedés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását