2024. május 2. - Zsigmond

Fülig Jimmy nyomában, Zalában...

Fülig Jimmy első tisztet, későbbi hajóskapitányt, aki egy időben a Boldogság-sziget nevű állam uralkodói feladatait is ellátta, a hétvégén mintha Zala megyében látták volna föltűnni...
2010. január 7. csütörtök 09:59 - Nagy András
- Uram! A késemért jöttem!
- Hol hagyta?
- Valami matrózban.
- Milyen kés volt?
- Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta?
- Várjunk… Csak lassan kérem… Milyen volt a nyele?
- Kagyló.
- Hány részből?
- Egy darabból készült.
- Akkor nincs baj. Megvan a kés!
- Hol?
- A hátamban.


(Részlet Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány c. regényéből.)

A máig méltatlan remekíró e rökönyítve-röhögtető kezdősoraihoz fogható, ugyancsak rendkívüli bűnügyi baleset történt az ország délnyugati felén vasárnap éjjel. A harmincöt esztendős, zalaegerszegi illetőségű N. László egy kocsmai szóváltás folyományaként a hasában kikötő késsel ült autójába, hogy végül egy zalaboldogfai árokban „horgonyozzon le”. A férfit előbb verbálisan, majd tettleg is saját unokatestvére "szúrta le".

Pedig a Bors helyszíni beszámolója szerint a fiatalurak az estét még kedélyes italozással múlatták, a szemtanúk nem is igen értik, mi módon torkollt kis híján tragédiába a köztük kipattanó vita.

„Az egész falu meglepődött a történteken, mert mindketten békés, barátságos emberek. Itt az üzletben békésen iszogattak, utószilvesztert tartottak, aztán hazasétáltak” – meséli Luter Péter helyi kocsmatulajdonos-polgármester. Mint kiderül, a poharazóból József házába vezetett a fiúk útja, ahol egészen addig folyt az italozás, míg Lászlóra egyszeriben csak kést rántott rokona.

„Laci szerint a nappaliban ültek, amikor Józsi egyik pillanatról a másikra megragadta az asztalon fekvő kést és a fiam hasába szúrta. Olyan gyorsan történt minden, hogy Laci védekezni sem tudott” – sóhajt az áldozat névtelenségét kérő édesanyja, akit, mint kiderült, fia már a kuzintól származó késsel a gyomrában, kocsijával hazafelé tartva értesített a történtekről. „Telefonon felhívott útközben, hogy mire hazaér, hívjam a mentőket” – így az anya.

László a kocsiban elvesztett eszméletét, és az árokba borult. Életveszélyes sérülésekkel szállították a zalaegerszegi kórházba, ahol hétfőn megműtötték. A Bors felkereste a sebészeten, a férfi állapota sokat javult. A „pengés megoldást” alkalmazó kuzin még vasárnap éjjel a helyi kapitányságon kötött ki.

A kés hollétéről sem a rendőrség, sem az érintettek nem közöltek információt.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását