2024. április 28. - Valéria

Elkapták a pénzhamisítókat

Hamis kétszáz eurós bankjegyeket értékesítő nemzetközi bűnszövetséget számolt fel a rendőrség - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szerda délelőtt.
2008. május 14. szerda 12:04 - Hírextra

A gyanúsítottak nagy mennyiségben hoztak be Magyarországra hamis kétszáz eurós bankjegyeket, majd azokat különböző turisztikai területeken, főleg szállodákban próbálták meg értékesíteni - tájékoztatott a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A hatóság Bűnszervezetek Elleni Osztályának Pénz-és Bankkártya Hamisítás Elleni Alosztálya még 2007-ben rendelt el pénzhamisítás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást, amely során kiderült, hogy a bűncselekményt a gyanúsítottak bűnszövetségben követték el.

A nyomozó iroda tájékoztatása szerint büntetőeljárást egy ukrán, három bolgár és négy magyar ellen indítottak, akik közül más-más személy felelt a hamis pénz beszerzéséért, behozataláért és terjesztéséért.

A rendőrség közölte: a nyomozás során látókörbe került egy német állampolgár is, aki harmincezer euró értékben vásárolt hamis kétszáz eurós bankjegyeket a valódi kétszáz eurósok értékének töredékéért.

A német társszervekkel együttműködve ezt a személyt is beazonosították, vele szemben a német hatóságok folytatják le az eljárást.

A keletkezett iratokat, vádemelési javaslattal a Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyben illetékes ügyészségnek megküldte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását