2024. május 5. - Györgyi

Kiszáradtak a karácsonyfák

A decemberben felállított karácsonyfák többsége mostanra kiszáradt, így fokozottan veszélyes gyertyát, csillagszórót gyújtani rajtuk - hívta fel a karácsonyfatüzek közelgő "szezonjára" a figyelmet a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság helyettes szóvivője.
2010. január 3. vasárnap 13:19 - HírExtra
Dobson Tibor az MTI-nek azt mondta, a fővárosban az adventi időszak kezdetétől körülbelül tíz esetben gyulladt meg adventi koszorú, elektromos füzér vagy karácsonyfa.

Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy még csak most kezdődik a karácsonyfatüzek "szezonja", ugyanis a fák nagyon kiszáradtak, és a belsejükben - fajtától függően - gyantás gőz lehet, amely igen könnyen lángra kap egy gyertyától, de akár egy csillagszórótól is.
A karácsonyfák pedig általában könnyen meggyulladó anyagok - mint például a függöny - közelében vannak felállítva, így egy kisebb karácsonyfatűz is hamar elterjedhet a lakásban, és akkor már nehezen lehet azt házilag eloltani.

Ezért a helyettes szóvivő azt javasolta, hogy aki nem szedi le a hétvégén a karácsonyfa díszeit, lehetőség szerint már ne gyújtson rajta csillagszórót vagy gyertyát, és fokozottan ügyeljen az elektromos füzérekre is.

Az országban évente átlagosan 40-60 karácsonyfa által okozott lakástüzet regisztrálnak a tűzoltóságok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását