2024. április 25. - Márk

Kazahsztán átvette

Kazahsztán péntektől egy évre átvette az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) elnöki tisztét, ami nyugtalanít számos nem kormányzati szervezetet az emberi jogok iránt tanúsított magatartása miatt. Hírügynökségek emlékeztetnek arra.
2010. január 2. szombat 08:35 - HírExtra
Janez Lenarcic, a szervezeten belül működő Demokratikus Intézmények és az Emberi Jogok Irodájának (ODIHR) vezetője azt mondta, hogy hivatalát aggasztja az emberi jogok érvényesülésének kérdése a médiában és más területeken a térségbeli országokban, beleértve Kazahsztánt is. Hangsúlyozta, hogy az EBESZ elnöki tisztét betöltő országnak fontos felelőssége van abban, hogy ne söpörje szőnyeg alá a gondokat. Reményét fejezte ki, hogy az az ország, amely átveszi a szervezet vezetését, képes példát mutatni más országoknak. Lenarcic szerint ez egyértelműen kihívást jelent a következő EBESZ-elnöknek, Kazahsztánnak.

Kanat Szaudabajev kazah külügyminiszter január 14-én mutatja be Bécsben a kazah elnökség egyéves programját. Pénteki közleményében Szaudabajev hangsúlyozta: országa arra fog törekedni, hogy "megerősítse a szervezet szerepét a biztonság és az együttműködés fejlesztése érdekében Vancouvertől Vlagyivosztokig".

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását