2024. május 15. - Zsófia, Szonja

CIA: tudtak az al-Kaida karácsonyi meglepetéséről!

Az amerikai hírszerzés tudta, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat "karácsonyi meglepetésre készül", de a felderítés nagyon bizonytalan jelzéseket kapott, így nem "állt össze az a kép", ami előre jelezte volna a Delta-Northwest gépe elleni merényletkísérletet.
2009. december 31. csütörtök 13:06 - HírExtra
A névtelenséget kérő nyilatkozó elmondta: hogy az elhárítási és nyomozó ügynökségek között működő Nemzeti Terrorizmusellenes Központ, amely a nemzetközi szervezetekhez köthető feltételezett terroristák listáját kezeli, naponta 8 ezer bejelentést kap.

A hírszerző központokhoz nem jutott el olyan adat, amely arra mutatott volna: hamarosan terrortámadással próbálkoznak, ezért az elemzők azt a következtetést vonták le, hogy az al-Kaida még csak a merénylet előkészítését végzi - mondta a hírszerző tiszt.

Felhívta a figyelmet arra: a jómódú családból származó Umar Farouk Abdulmutallab beszervezése arról is tanúskodik, hogy az al-Kaida egyre kiszámíthatatlanabbá teszi toborzó tevékenységét. A beszervezendő személyeket mind szélesebb társadalmi rétegek tagjai közül igyekszik magának megnyerni. Már nem csak 21 és 40 év közötti arab, muzulmán férfiakat környékez meg, hanem más társadalmi-környezeti háttérrel rendelkező embereket is, ami tovább nehezíti a hírszerzés munkáját.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását