2024. június 12. - Villő

MSZP: nem csapta be a kormány a kórházakat

Az MSZP szerint a kormány nem csapta be a kórházakat, a velük kötött megállapodást pontról pontra a szerződés szerint teljesítik.
2009. december 17. csütörtök 16:08 - HírExtra
Erről Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa beszélt csütörtökön az MTI-nek arra reagálva, hogy Pesti Imre, fideszes képviselő csütörtökön azt mondta: azzal, hogy a kórházak az ígért plusz hatmilliárd forintot csak januárban kapják meg, a kormány becsapta, átverte az intézményeket, az egészségügyi dolgozókat és a beteg embereket.

Kökény Mihály szerint a Fidesz már a kampány lázában ég, de attól, hogy egy hazugságot minden nap sulykolnak, attól az még nem lesz igazság.

Emlékezetett: a kormány a gazdasági válságban is 48,5 milliárd forint többlettámogatást nyújt az egészségügyi intézményeknek akkor és úgy, ahogy a velük kötött megállapodás tartalmazza.

Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte Székely Tamás egészségügyi miniszter októberi nyilatkozatát, miszerint a kórházak az idei év végéig megkapják - a korábban átutalt 4,5 milliárd forinton felül - a plusz hatmilliárd forintot. Most azonban kiderült: ezt az összeget az intézmények csak 2010 januárjában kapják meg - tette hozzá a fideszes képviselő.

Arra a felvetésre, miszerint a kórházak és a kormány közötti megállapodásban az szerepel, hogy ez a hatmilliárd forint a 2010. évben felhasználható többletfinanszírozás, a politikus úgy reagált: a megállapodásban az áll, hogy 2009 decemberében fognak utalni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását