2024. május 18. - Erik, Alexandra

Otthon karácsonyozhat a pécsi ámokfutás sérültje

F. Gergő, a pécsi ámokfutás legsúlyosabb sérültje egyre jobb állapotban van, az orvosok úgy döntöttek, hogy hazaengedik a fiatalembert. Az elkövető kihallgatása a héten esedékes.
2009. december 14. hétfő 11:56 - HírExtra
A Pécsi ámokfutás legsúlyosabb sérültje F. Gergő, már jobban van, oly annyira, hogy az orvosok úgy döntöttek, hogy hazaengedik a 19 esztendős gyógyszerészhallgatót csurgói otthonába, így otthon, szerettei között ünnepelheti a karácsonyt.

Mint köztudott, november 26-án G. Ákos nevű gyógyszerészhallgató távozott a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Kutatóintézetében megrendezésre került gyakorlatról, majd egy fegyverrel visszatérve meglőtt négy személyt: a gyakorlatvezető tanárt, a takarítónőt, és két hallgatót. Egy személy nem élte túl a szörnyű eseményeket, Gergőt pedig életveszélyes sérülésekkel szállították a Pécsi Kórházba, ahol egy 7 órás műtéttel sikerült megmenteni az életét.

Az ámokfutó G. Ákos, aki egy sportlövő klub révén rendelkezett fegyverrel, egy közeli épületben található klinika 7. emeletén keresett menedéket, majd a rendőröket is onnan értesítette: miután feladta magát, kiderült, hogy korábban is voltak pszichikai eredetű problémái: skizofrén tünetekkel kezelték, ám az orvos szakértő még nem mondta ki, hogy nem volt beszámítható a véres cselekedete napján. A fiatalember kihallgatását a rendőrség erre a hétre tervezi, ám a Bors információja szerint az ámokfutó nem fog vallomást tenni abban az esetben, ha betegnek minősítik.

„A szakértői vélemények beszerzése folyamatban van. Emellett a többi bizonyítási eszköz beszerzésén is dolgozunk: elemezzük a videofelvételeket és tanúkat hallgatunk ki.” Közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr- Főkapitányság sajtóreferense.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását