2024. április 19. - Emma

Átadták a megújult a tarnaleleszi általános iskolát

Átadták a felújított tarnaleleszi általános iskolát pénteken, a több mint 240 millió forintból elkészült fejlesztés során bővítették a tornatermet és a teljes épületet akadálymentesítették - közölte Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az MTI-vel.
2009. december 11. péntek 15:41 - HírExtra
A fejlesztés célja a pétervásárai kistérségben és vonzáskörzetében élő, halmozottan hátrányos helyzetű, és/vagy sajátos nevelési igényű gyerekek későbbi, társadalomba való beilleszkedésének elősegítése volt.

A Heves megyei tarnaleleszi Általános Iskola és Művelődési Központ korszerűsítését 230 millió forinttal támogatták a Nemzeti Iskolafelújítási Program keretéből.

A fejlesztési ügynökség tájékoztatása szerint felújították, illetve bővítették az iskolában a tornatermet, a nyelvi labort, kicserélték a nyílászárókat és hőszigetelték a homlokzatot.
A projekt során beépítettek egy biomassza fűtésre alapozott kazánt, mely nemcsak korszerű, megújuló energiaforrást jelent, hanem nagymértékben költséghatékony is, jelentős pénzügyi megtakarítást hozva majd az intézménynek.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból 365 projekt megvalósítására lehetőség nyílik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását